Urheilijatähti väittää tulleensa raiskatuksi Helsingissä – Patrik Sjöberg raivostui asian käsittelystä: ”Kesti puoli tuntia selvittää tekijä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Urheilijatähti väittää tulleensa raiskatuksi Helsingissä – Patrik Sjöberg raivostui asian käsittelystä: ”Kesti puoli tuntia selvittää tekijä”

Patrik Sjöberg ei sulattanut Ruotsin yleisurheiluliiton toimintaa.

Yleisurheilulegenda Patrik Sjöberg hämmästelee Ruotsin yleisurheiluliiton suhtautumista Moa Hjelmerin raiskaustapaukseen.­

24.11.2017 14:06

Ruotsalainen huippuyleisurheilija Moa Hjelmer, 27, kertoi torstaina Instagram-tilillään, että hänet raiskattiin Suomen ja Ruotsin välisen yleisurheilumaaottelun jälkeen Helsingissä kuusi vuotta sitten.

Tekijä oli Hjelmerin mukaan yleisurheilujoukkueen jäsen, naimissa oleva urheilija.

Ruotsin yleisurheiluliiton puheenjohtaja Björn O. Nilsson ilmoitti torstaina, että liitto ei aio tutkia tapausta.

– Meillä ei ole siihen kompetenssia, ja se olisi väärin, hän kertoi Expressenin mukaan.

– Keskitymme nyt Moaan. Hänen kanssaan on keskusteltu. Kuulin, että hän voi hyvin, ja katsomme, millaista tukea voimme hänelle antaa ja miten tästä jatkamme. En tiedä, onko hän tehnyt rikosilmoitusta.

”Kuulostaa sairaalta”

Ex-korkeushyppääjä Patrik Sjöberg oli keskustelemassa aiheesta yleisurheiluliiton pääsihteeri Stefan Olssonin kanssa Ruotsin television aamuohjelmassa perjantaina.

– Kuulostaa sairaalta, että ette aio tutkia asiaa. Vanhempana mietin todellakin, annanko lapsieni harrastaa yleisurheilua, jos liitto ei ajattele tämän asian kuuluvan heille.

– Minulta kesti puoli tuntia selvittää tekijä, joten teidän pitäisi pystyä samaan, Sjöberg jyrisi.

Olssonin mukaan liitto on pitänyt kriisikokouksen. Hän kertoi, että liitto on päättänyt järjestää jonkinlaisen ulkoisen tutkinnan. Tekijä ei kuitenkaan ole vielä tiedossa.

– Suosittelemme Moalle rikosilmoituksen tekemistä, Olsson sanoi.

Lähde: Expressen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?