Ruotsalaiselta yleisurheilun Euroopan mestarilta pysäyttävä väite: joukkuetoveri raiskasi Helsingin yössä

Moa Hjelmer kertoi avoimesti tapahtumaketjusta, jonka hän koki Helsingissä.

Moa Hjelmer kertoi rankasta kokemuksestaan kuuden vuoden hiljaiselon jälkeen. Kuva vuodelta 2012.

23.11.2017 14:20

Ruotsalainen huippuyleisurheilija Moa Hjelmer kertoo, että hänet raiskattiin Suomen ja Ruotsin välisen yleisurheilumaaottelun jälkeen.

27-vuotias pikajuoksija avautui asiasta Instagramissa. Hjelmerin mukaan raiskaus tapahtui kuusi vuotta sitten. Silloin maaottelu käytiin Helsingissä.

Hjelmer kertoi nauttineensa hieman liikaa alkoholia maaottelun jälkeen pitkän kauden päätteeksi. Hänen mukaansa koko Ruotsin joukkue oli iloisella tuulella kilpailujen jälkeen juhlallisessa päätöstilaisuudessa ja myöhemmin yökerhossa.

– Eräs toinen urheilija tarjoutui seurakseni, kun palasimme hotellille. Ajauduimme hänen huoneeseensa. Hän halusi puhua ja istui viereeni sängylle, Hjelmer kirjoitti.

Vaaleaverikkö kertoi miehelle, että hän halusi lähteä nukkumaan. Toinen osapuoli oli sitä mieltä, että Hjelmer voisi nukkua hänen vieressään.

– Hän on minua selvästi vanhempi ja naimisissa. Tuntui siltä, että voin luottaa häneen.

Hjelmer ilmoitti kuitenkin kertoneensa miehelle useamman kerran, ettei halunnut jäädä.

– Minulla on poikaystävä. Sanoin, että ei.

Naisen kertomuksen mukaan mies jatkoi väsyttämistä riisumalla häneltä vaatteet. Sen jälkeen Hjelmer luonnehti jäätyneensä sille sijalleen eikä pystynyt liikkumaan.

– En sanonut enää mitään. Hän raiskasi minut. Kun tilanne oli ohi, otin kaikki kamani ja menin pois. Häpesin ja ajattelin, että mitä tein väärin.

Hjelmerin mukaan hänen ja poikaystävänsä suhteeseen tuli särö tapahtumien jälkeen.

– Meiltä kesti yli puoli vuotta toipua tapahtumien aiheuttamista haavoista. Olen ollut aina vahva ja uhkunut itseluottamusta. Tänä päivänä tiedän, että en ollut syyllinen tapahtumiin, vaikka pystyin kertomaan asiasta vasta kuusi vuotta myöhemmin.

Hjelmer on voittanut urallaan EM-kultaa 400 metrillä Helsingissä 2012. Hän sijoittui kolmanneksi sisäratojen EM-kilpailuissa Göteborgissa 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?