Uskomaton raivokohtaus suomalaisurheilijan parkkeerauksesta – joutui pahoinpidellyksi kesken muuton

Suomalainen pika-aituri Annimari Korte sanoo katalaanipariskunnan hyökänneen kimppuunsa kesken muuton.

Annimari Korte juoksi viime kesänä 100 metrin aidoissa kauden kotimaista kärkitulosta sivuavan ajan 13,25. Tulos merkittiin kuitenkin tuulitulokseksi.

3.10.2017 17:56

Barcelonassa asuva aitajuoksija Annimari Korte joutui viikonloppuna erikoiseen välikohtaukseen. Korte kertoi tiistaina Ilta-Sanomille joutuneensa pahoinpidellyksi lauantaina ihmeellisen tapahtumaketjun jälkeen.

Korte, 29, oli muuttamassa La Barcelonetan alueelta uuteen osoitteeseen. Hän kantoi vanhasta asunnostaan sohvaa vuokraamaansa pakettiautoon, kun hänen juttusilleen pyrki kiivastunut nainen. Nainen perheineen ei päässyt autollaan muuttoauton ohi.

– Olin jättänyt pakun hetkeksi yksisuuntaiselle kadulle. Kämppääni juoksi nainen, joka huusi jotain. En ymmärtänyt, mitä hän sanoi, sillä hän oli katalaani. Yritin sanoa, että siirrän auton heti tieltä, kun vaan saan sohvan alas, Korte kertoi IS:lle.

Kortteen mukaan tulistunut nainen lähti paikalta. Vähän ajan kuluttua Korte kuuli pihalta kovan rysähdyksen.

– Juoksin alas. Selvisi, että he olivat ottaneet vauhtia ja ajaneet täysillä pakun perään. Nainen tuli ulos autosta ja alkoi lyödä ja potkia minua. Yritin perääntyä, mutta hän seurasi minua silti.

Korte sai kaivettua puhelimensa ja alkoi soittaa poliisille. Siinä vaiheessa nainen perheineen kaasutti pois paikalta.

– Sain otettua kuvan auton rekisterikilvestä. Auton kyydissä oli pariskunnan lisäksi pieni vauva, noin viisivuotias lapsi ja iäkäs naishenkilö, Korte sanoi.

Myöhemmin paikalle saapunut poliisi kehotti suomalaisurheilijaa menemään ensin sairaalaan tutkituttamaan vammansa. Sen jälkeen Korte meni poliisiasemalle tekemään rikosilmoituksen.

– Siellä tapahtuneesta tehtiin raportti ja lastensuojeluilmoitus. Poliisitkaan eivät olleet kuulleet, että tuollaista olisi koskaan tapahtunut.

Kortteen mukaan tapahtuneella oli useita todistajia.

– Ympärillä oli varmaan 30 ihmistä, jotka olivat kaikki paikallisia. Myöhemmin paikalle saapunut ystäväni ehti nähdä, kun auto kaasutti pois.

Korte sanoi olevansa yhä järkyttynyt tapahtuneensa, mutta voivansa ihan hyvin. Väkivaltainen hyökkäys jätti jälkeensä muutamia mustelmia.

A post shared by Annimari Korte (@annimarikk) on Sep 19, 2017 at 2:54pm PDT Barcelonassa kireä tunnelma

Korte on ollut tapahtuneen jälkeen yhteydessä poliisiin. Hänen mukaansa edessä on pahoinpitelystä epäillyn pariskunnan virallinen tunnistaminen ja todistaminen näitä vastaan.

Barcelona on ollut viime päivinä otsikoissa Katalonian tulenaran tilanteen vuoksi. Viikonloppuna yli 900 ihmistä loukkaantui, kun poliisi yritti estää katalonialaisia äänestämästä alueen itsenäistymisestä.

Kortteen mukaan tunnelma Barcelonassa on kauttaaltaan jännittynyt.

– Täällä on tapahtunut kaikennäköistä. Nyt on käynnissä yleislakko, joten julkinen liikenne ei kulje lähes ollenkaan. Ihmiset ovat vihaisia ja tehneet täällä tuhotöitä. Viime yönä joku oli päättänyt ajaa yleisurheilukenttämme porteista sisään.

Kortteen mukaan hänen entinen asuinalueensa La Barceloneta on muuttunut levottomammaksi.

– Olen tyytyväinen, että pääsin muuttamaan rauhallisempaan paikkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?