Kaapista tulo romutti naiskeihäänheittäjän välit omaan perheeseen – paljasti veljen pahoinpidelleen toistuvasti - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kaapista tulo romutti naiskeihäänheittäjän välit omaan perheeseen – paljasti veljen pahoinpidelleen toistuvasti

Sunette Viljoen avautui lesboudestaan ja vaikeista perhesuhteistaan ruotsalaisessa tv-ohjelmassa.

Sunette Viljoen voitti olympiahopeaa Riossa 2016.

26.9.2017 16:06

Eteläafrikkalainen keihäänheittäjä Sunette Viljoen kertoi vuonna 2013 seurustelevansa naisen kanssa. Sen jälkeen hänen perheensä kääntyi urheilijaa vastaan.

Viljoen kertoi tarinansa sunnuntaina Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n tv-ohjelmassa Regnbågshjältar eli Sateenkaarisankarit.

Viljoen, 33, kertoo ohjelmassa yrittäneensä pitää yhteyttä vanhempiinsa, mutta tuloksetta. Lisäksi keihäänheittäjä väittää veljensä pahoinpidelleen häntä useita kertoja sen jälkeen, kun hän kertoi seksuaalisesta suuntautumisestaan.

– Olen kirjoittanut varmaan 20 kirjettä vanhemmilleni, mutta he asuvat pienellä paikkakunnalla ja pelkäävät, mitä muut sanovat tai ajattelevat minusta. He ovat päättäneet sulkea minut elämästään.

– Ainoa asia, mitä toivon, että he hyväksyisivät minut sellaisena luin olen. Luulen, että he ajattelevat tehneensä jotain väärin ja epäonnistuneet kanssani. Haluaisin heidän hyväksyvän minut sellaisena kuin olen, Viljoen sanoo haastattelussa.

Sunette Viljoen vieraili Suomessa kesäkuussa.

Viljoenin uran huippuhetki osui Rio de Janeiron olympialaisiin, jossa hän voitti olympiahopeaa. Urheilijan perhe jatkoi hiljaisuutta myös silloin.

– Kun voitin olympiahopeaa Riossa, en kuullut heistä mitään. He eivät onnitelleet minua, ja se sai minut surulliseksi. Luulin, että he olisivat aina olemassa minua varten. Mutta sitten tulin kaapista ulos ja kaikki muuttui.

Viljoen kertoi vaikeuksistaan ja urastaan myös kesäkuussa Urheilusanomien haastattelussa.

Viljoen on urallaan voittanut olympiahopean lisäksi kaksi MM-pronssia. Hänen ennätyksensä on 69,35, joka on maailman kuudenneksi pisin heitto. Naisten keihäänheiton ME-tulos on 72,28, ja se on Tshekin Barbora Spotakovan nimissä.

Regnbågshjältar on SVT:n ohjelma, jossa entiset yleisurheilijat Kajsa Bergqvist ja Peter Häggström haastattelevat urheilijoita, jotka ovat tulleet ulos kaapista.

Ennen Viljoenia ohjelmassa ovat kertoneet tarinansa Colin Jackson, Brian Andersson ja Lacey Baker sekä Johanna Larsson. Ohjelman viimeinen osa tulee 1. lokakuuta. Sen voi katsoa SVT1:ltä tai suoratoistopalvelu SVT Playstä ensi sunnuntaina klo 22.45 Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?