Video: Johdossa olleen kenialaisjuoksijan maraton päättyi karulla tavalla – sätki hervottomasti maassa minuuttien ajan

Sunnuntain juostulla Varsovan maratonilla nähtiin pelottavia hetkiä, kun naisten kilpailua johtanut Recho Kosgei lyyhistyi maahan 800 metriä ennen maalia.

Recho Kosgein lyyhistyminen tallentui videolle Varsovan maratonilla.

25.9.2017 20:42

Kenialainen Recho Kosgei johti sunnuntaina Varsovan kaupunkimaratonin naisten sarjaa ylivoimaisesti, kun viimeinen kilometri alkoi. Vain muutama sata metriä myöhemmin Kosgei alkoi vaappua kadulla.

Samalla hetkellä, kun miesten sarjan voittaja tuli maaliin, 32-vuotias Kosgei lyyhistyi kadun pintaan voimattoman oloisena. Kenialainen yritti nousta ylös, mutta hän ei onnistunut pääsemään jaloilleen. Yritykset toistuivat kahden ja puolen minuutin ajan ilman, että kukaan tuli auttamaan tai kysymään maassa makaavan juoksijan vointia.

Kamera kyllä kävi, kuten maratonin loppusuoralta kuvatusta videosta käy ilmi. Juoksijan hankaluudet alkavat noin kohdasta 2.43.45.

Voit katsoa videon oikeasta kohdasta myös täältä.

Kamera käy, auttajia ei näy

Kun miesten sarjassa kymmenenneksi juossut slovakialainen Marek Hladik saapui paikalle, hän pysähtyi ja yritti auttaa Kosgeita ylös nostamalla tätä kädestä. Kosgei ei kuitenkaan jaksanut kivuta jaloilleen avusta huolimatta, ja Hladik jatkoi matkaa.

Hladikin yrittäessä auttaa Kosgeita naisten sarjan kakkosena ollut Etiopian Bekelu Beji ohitti paikan. Hän juoksi tien toista puolta eikä jäänyt kyselemään kilpakumppaninsa vointia. Beji jatkoi matkantekoa ja voitti naisten sarjan ajalla 2.35.08.

Kosgei ei päässyt omin avuin ylös. Lääkintähenkilökunta saapui lopulta auttamaan kenialaista, joka toimitettiin sairaalaan, kertoo puolalaismedia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?