Kimmo Kinnunen löysi käyttöä keihäänpätkilleen – isä-Jorma liikuttui julkistamistilaisuudessa

Julkaistu:

Muistomerkki
Kimmo Kinnunen ideoi taiteilijan kanssa erikoisen muistomerkin Äänekoskelle.
Noin 200 katkottua keihästä oli materiaalina, kun Äänekosken Liikuntapuistoon kohosi Urheilu yhdistää -niminen taideteos. Patsas paljastettiin lauantaina.

Keihäät olivat peräisin maailmanmestari Kimmo Kinnusen varastosta. Hän oli kerännyt niitä vuosien mittaan leireiltä, joilla keihäitä kuluu tunnetusti paljon.

– Wirkkalan Teemu ja Mannion Ari ovat Kuortaneen tunnetuimmat keihäänkatkojat, Kinnunen murjaisi.


Hän oli säästänyt keihäänpätkiä kotonaan.

– Akkakin sanoi, että eivätkö nuo jo joutaisi jonnekin.

Wirkkalalle ja Manniolle siis kiitos materiaalista. Patsaan ideasta voi antaa kiitoksen Kinnuselle ja äänekoskelaiselle taiteilijalle Ari Liimataiselle.

Kaupungin vapaa-aikatoimenjohtaja Markku Auvinen innostui miesten ideasta ja sai vakuutettua päättäjät asiasta. Opetus- ja kulttuuriministeriö tuki noin 17 000 euron hanketta 7 000 eurolla.

Patsaan nimeksi tuli Urheilu yhdistää.

Sillä halutaan kuvata sitä, miten urheilu on Äänekoskella ja monilla muilla paikkakunnilla saanut yhteen taustoiltaan erilaisia ihmisiä.

– Keihäiden lisäksi siinä on pallo, joka kuvaa enemmän maapalloa kuin koripalloa, vaikka Äänekoski koripallokaupunki onkin, Auvinen mainitsee.


Patsasta paljastamaan oli kutsuttu kolmen paikallisen seuran legendat. Äänekosken Urheilijoita edusti keihäsmestari Jorma Kinnunen, joka oli kunniatehtävästä silminnähden liikuttunut. 75-vuotiaan ME-miehen liikkuminen oli vaivalloista, mutta hän ei halunnut jättää tehtävää väliin.

Keihäänheiton nykytilanne luonnollisesti huoletti vuoden 1968 olympiamitalistia.

– Ei siinä ole kuin yksi keino: pitää tehdä rajusti töitä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt