Ruotsalaislegendan 12-vuotias poika on uskomaton pomppuihme – hyppäsi huiman maailmanennätyksen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ruotsalaislegendan 12-vuotias poika on uskomaton pomppuihme – hyppäsi huiman maailmanennätyksen

Ruotsalaisen korkeushyppylegendan Stefan Holmin poika seuraa isänsä jalanjälkiä.

Korkeushyppylegenda Stefan Holmin pojasta on kehittymässä kovan luokan korkeusmies.

11.9.2017 6:18

Korkeushypyn olympiavoittajan Stefan Holmin, 41, poika on jo nyt pistänyt isäänsä paremmaksi. Melwin Holm, 12, nimittäin hyppäsi viikonloppuna ikäluokkansa uuden korkeushypyn maailmanennätyksen 1,89 metriä.

Stefan Holm ylitti aikoinaan 14-vuotiaana korkeuden 1,87. Ateenassa 2004 olympiakultaa voittaneen korkeuslegendan ennätys ulkoradoilla on 2,37. Hallissa hän laittoi aikanaan vielä kolme senttiä paremmaksi.

Melwin Holmin nimissä on ollut myös kaksi edellistä 12-vuotiaiden ennätystä, joita hän on parantanut sentti kerrallaan kuluvan vuoden aikana.

– Olen ylpeä. Totta kai olen aina ylpeä, kun lapseni tekee hienoja asioita. Olkoon se sitten koulussa tai urheilussa, isä-Holm sanoi kesällä Expressenin haastattelussa.

Melwin ja Stefan Holm olivat Göteborgissa seuraamassa Suomi-Ruotsi-maaottelua.

Hän kertoo, että pojan hyppyjen seuraaminen on todella jännittävää.

– Se hermostuttaa enemmän kuin silloin, kun itse hyppäsin. En voi vaikuttaa siihen mitenkään. Ja sitten hän on myös poikani, olisi melkein epäinhimillistä, jos en olisi hermostunut.

Stefan Holm oli korkeushyppääjäksi melko pienikokoinen. Mittaa hänen varrestaan löytyi 181 senttiä. Ainakin kuvien perusteella poika on jo nyt kasvanut isänsä mittoihin.

Melwin Holm (kesk.) on jo kohta isäänsä (oik.) pidempi.

– Hän on kehittynyt aikaisin. Hänellä on hyvä tekniikka ja ajoitus. On kuitenkin vaikea vielä sanoa, mihin hän päätyy, isä pohti Aftonbladetille taannoin.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Tilastopajan mukaan Suomen 12-vuotiaiden kauden kärkitulos on Tomas Järvisen hyppäämä 1,57. Saman ikäluokan SE:n, 1,76, on puolestaan hypännyt Tero Niemi vuonna 1975.

Korkeushypyn maailmanennätystä pitää edelleen nimissään Kuuban Javier Sotomayor, vuonna 1993 hypätyllä tuloksella 2,45.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?