Naiset kärsivät ennätystappion, pikajuoksut käänsivät miesten maaottelun Ruotsille - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Naiset kärsivät ennätystappion, pikajuoksut käänsivät miesten maaottelun Ruotsille

Ennätyksellinen 55 pisteen tappio naisten maaottelussa, ja miehille 29 pistettä takkiin.

Ruotsin maajoukkueen johtaja Karin Torneklint päätyi perinteiseen tapaan vesihautaan.

3.9.2017 18:27

Suomen yleisurheilumaajoukkueiden lauantain taistelu kääntyi alakuloksi Ruotsia vastaan kisatun maaottelun toisena päivänä.

Sinivalkoisista voitokkaalle kunniakierrokselle pääsivät vain 17-vuotiaat nuoret. Suomi voitti poikien maaottelun 108–93 ja tyttöjen kisan 107–94.

Ruotsi kukisti Suomen miehissä pistein 216–187. Viime vuonna sinikeltaiset voittivat kymmenellä pisteellä.

– Kestävyysjuoksijat olivat nyt parempia kuin viimeksi, mutta pikajuoksuissa hävisimme enemmän kuin uskoimme. Kenttälajeissa olimme ruotsalaisia parempia, Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen kiteytti Suomen kuudennen peräkkäisen miesten maaottelutappion.

Naisten ottelussa ennakkotilastot pitivät kutinsa, ja suomalaiset päätyivät karuun tappioon. Ruotsi voitti 232,5–177,5. Isoimman tappion ennätys rikkoutui neljällä pisteellä, sillä 2005 Göteborgissa Suomi hävisi 51 pisteellä.

– Kaksi vuotta sitten naiset voittivat täällä, mutta nyt se on keikahtanut toisin päin. Ei tässä ole mitään selittämistä. Pitää harjoitella paremmin, ja pysyä terveenä, Kemppainen heitti.

Ruotsin maajoukkueen johtaja Karin Torneklint pääsi koleassa kelissä uimaan vesihaudassa kahden maaotteluvoiton ansiosta. Hän sai hymyillä onnistuneen kauden päätteeksi, mutta katsomoa yleisurheilumaaottelu ei pystynyt täyttämään. Tukholman Olympiastadion vetää 13 000 katsojaa, mutta lehterit olivat kumpanakin päivänä vain puolillaan.

– Tampereella meillä oli viime vuonna tupa lähes täysi molempina päivinä. Uskon, että Ruotsissakin kiinnostus nousee, kun heille kasvaa kärkiurheilijoita, Kemppainen sanoi.

Viikonloppuna suurin tähti oli kiekonheiton maailmanlistan kärkimies ja MM-kakkonen Daniel Ståhl, joka vastasi yleisön toiveisiin heittämällä maaotteluennätyksen 67,37.

Ensi vuonna maaottelu kilpaillaan Tampereella elo–syyskuun vaihteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?