Suomalaisjuoksija taisteli maaliin käsi veressä – näin hän kommentoi ruotsalaiskollegan toimintaa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaisjuoksija taisteli maaliin käsi veressä – näin hän kommentoi ruotsalaiskollegan toimintaa

Ruotsi-ottelun miesten 10 000 metrillä nähtiin dramaattinen loppuratkaisu. Ruotsalaisjuoksijan kohtalona oli lopulta hylkäys.

Jarkko Järvenpää (taustalla) meni nurin, mutta taisteli maaliin.

2.9.2017 19:33

Kestävyysjuoksija Jarkko Järvenpään vasemmasta kädestä valui lauantaina verta yleisurheilun Ruotsi-ottelun miesten kympin kisan jälkeen. Järvenpää kaatui noin 550 metriä ennen maalia ja loukkasi kättään.

Rytäkkä toi mieleen entisaikojen kiihkeän maaottelutunnelman, sillä nykyään sinivalkoiset ja sinikeltaiset kisaavat paljon leppoisammassa hengessä.

Järvenpää koki, että Ruotsin David Nilsson aiheutti hänen kaatumisensa. Nilsson oli samaa mieltä, mutta vakuutti, ettei teko ollut tahallinen. Ruotsalainen äityi loppusuoralla herrasmieheksi ja päästi Järvenpään edelleen kolmanneksi.

– Olen aika iso kaveri, joten kyllä Davidin pitää tönäistä minua aika lujaa, että kaadun. Kontakti oli raju, Järvenpää tilitti ja harmitteli mahdollisen kaksoisvoiton menetystä.

Nilsson perusteli loppusuoran herrasmiesmäisyyttään sillä, ettei hän halunnut tulla hylätyksi. Se ei auttanut, sillä kilpailun tuomarineuvosto diskasi hänet, vaikka Suomi ei tehnyt protestia. Suomi vei lajin pisteet 13–8.

Kisan voittoon juoksi ensimmäisessä aikuisten maaottelussaan kisannut Robin Ryynänen, jonka vastustamaton loppuveto alkoi 350 metriä ennen maalia. Kalevan kisojen mestari sai Tukholmasta uransa kovimpia päänahkoja, sillä toiseksi juossut Mikael Ekvall ja Nilsson kilpailivat MM-Lontoossa maratonilla.

– Jos ruotsalaiset olisivat vetäneet lujempaa. täällä olisi ollut mahdollisuus ennätykseen, Ryynänen tuumi, mutta myönsi, ettei maaottelussa kovinkaan usein pidetä vauhtia.

Nyt hänen voittoaikansa oli 30.29,54. Ryynäsen ennätys 29.55,86 on toukokuulta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?