Poikkeuksellinen yksityiskohta voi kaataa DDR:n keihäslegendan valmennuspestin Intiassa – suostutaanko vaatimukseen? - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Poikkeuksellinen yksityiskohta voi kaataa DDR:n keihäslegendan valmennuspestin Intiassa – suostutaanko vaatimukseen?

Uwe Hohn ei suostu lentämään economy-luokassa.

Uwe Hohn (oik.) vanhan kilpakumppaninsa Seppo Rädyn seurassa takavuosina.

29.8.2017 13:40

Saksalaisen keihäslegendan Uwe Hohnin pesti Intian maajoukkueen lajivalmentajana voi kaatua yllättävään yksityiskohtaan.

Intialaislehti The Indian Express kertoo, että Hohn vaatii kaikille yli neljä tuntia kestäville lentomatkoilleen paikkaa bisnesluokassa. Nyt Intian urheilujohto pohtii, miten vaatimukseen suhtaudutaan.

Hohn muistetaan vuoden 1984 ihmeheitostaan 104,80. Hohn on perustellut vaatimustaan sillä, että 120-kiloisena ja 198-senttisenä hänen on mahdotonta istua ahtaassa turistiluokassa kramppeja peläten.

Hohn loukkaantui vakavasti talvella 1986 painonnostoharjoituksissa, kun DDR:n maajoukkue leireili Kuubassa. Vähän alle sadan kilon tempausraudat putosivat heittäjän selkään, ja iskiashermo vaurioitui kohtalokkaasti. Kaksi leikkausta eivät auttaneet, ja ura huippu-urheilussa oli ohi jo 23-vuotiaana. Hän ei pysty istumaan pitkiä matkoja paikallaan ahtaassa tilassa.

Intian urheiluliitto SAI on ilmoittanut, että se kustantaa työntekijöilleen lennot ainoastaan economy-luokassa. Nyt SAIn edustaja sanoi lehdelle, että johdossa pohditaan, voitaisiinko sääntöön tehdä poikkeus Hohnin kohdalla.

Hohn, 55, on toiminut ammattivalmentajana vuodesta 1999. Hänen olisi tarkoitus luotsata Intiassa muun muassa maan nousevia keihäskykyjä Neeraj Chopraa ja Davinder Singh Kangia.

Klo 18.19: Lisätty tieto Hohnin vammasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?