Yleisurheilulegenda salaili homouttaan yli 10 vuotta – kertoi tv:ssä äitinsä koskettavasta reaktiosta paljastukseensa

Julkaistu:

yleisurheilu
Colin Jackson, 50, halusi kertoa seksuaalisuudestaan muualla kuin kotimaassaan.
Aitajuoksun legenda Colin Jackson kertoi lauantaina ruotsalaisen SVT:n haastattelussa olevansa homo.

50-vuotias brittitähti on joutunut kommentoimaan seksuaalisuuteensa liittyviä spekulointeja ja huhuja läpi uransa. Hän pysyi vaiti yksityiselämästään viime viikonloppuun saakka.

– En koskaan ajatellut, että minun olisi pakko kertoa asiasta. Mutta kerron teille, koska kysyitte ja olette aidosti kiinnostuneita siitä, mitä minulla on sanottavana, Jackson kertoi Sateenkaarisankarit-nimisessä ohjelmassa.

Vuoden 1988 olympialaisten 110 metrin aitojen hopeamitalisti joutui mm. vuonna 2006 kohun keskelle. Hänen entinen miesystävänsä paljasti silloin heidän suhteensa julkisesti.

Jackson kiisti tuolloin olevansa homo.

Britti kertoi halunneensa puhua asiasta nyt juuri ruotsalaisohjelmalle, koska hän pelkäsi, miten tapausta käsiteltäisiin Englannissa.

Aiempi kokemus oli jättänyt tunteen, että hänen paljastuksensa johtaisi sensaatio-otsikoihin. Sen sijaan hänestä tuntui, että ruotsalaisohjelmassa keskityttään itse asiaan ja mennään pintaa syvemmälle.

– Se tapa, jolla te kysyitte asiaa minulta liittyi tarinankerrontaan. Olitte kiinnostuneita siitä, vaikuttiko asia urheilu-uraani, henkiseen elämääni ja valmistautumiseeni, Jackson summasi.


Jackson kertoi myös, miten hän paljasti seksuaalisuutensa vanhemmilleen vuoden 2006 kohuotsikoiden jälkeen.

– Odotin heitä keittiössä. He kävelivät sisään ja istuivat. Äitini näki kasvoiltani, että olin tolaltani ja kysyi, mikä vaivasi. Kerroin, että lehdessä kirjoitettiin minusta ja toisesta miehestä.

Jacksonin äiti kysyi, että pitääkö lehtijuttu paikkansa.

– Sanoin, että se on totta. Enhän voinut hänelle asiaa kiistää. Ja sitten hän sanoi minulle: ”Miksi ihmisten pitää käyttäytyä näin inhottavasti? Miksi tällaisia tarinoita pitää myydä?”

– Silloin tajusin, että minulla on maailman parhaat vanhemmat.

Jackson hallitsi 110 metrin aitajuoksuja 1990-luvulla. Hän voitti kaksi MM-kultaa ja yhden halli-MM:n. EM-kisoissa hän oli mestari neljästi. Britillä on myös MM-hopea, pikaviestihopea sekä vuoden 1987 MM-pronssi.

110 metrin aitojen ME-tulos (12,91) oli yli kymmenen vuotta Jacksonin nimissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt