ISTV:n asiantuntija arvioi Tero Pitkämäen jatkoa: ”Ei kuulosta utopialta” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

ISTV:n asiantuntija arvioi Tero Pitkämäen jatkoa: ”Ei kuulosta utopialta”

Julkaistu: 22.8.2017 7:14

Lauri Hollo toivoo, että Urheiluliiton johto ottaisi johtajan roolin, joka sille MM-jälkipuinnissa kuuluu.

ISTV:n Aavistuslähtö-yleisurheilulähetyksen asiantuntija, valmentaja Lauri Hollo oli ennen Lontoon MM-kisoja varma siitä, että Tero Pitkämäki on ainoa suomalainen, jolle huippusijoitus kisoissa olisi jonkinlaista realismia.

Taustoihin peilaten erinomaisen 5. sijan jälkeen suomalaisia yleisurheilun ystäviä kiinnostaa tietysti Pitkämäen jatko, jota mies on vuodesta 2012 aina pohtinut vain vuoden pätkissä.

Tero Pitkämäki oli viides Lontoon MM-kisojen keihäsfinaalissa.

– Viides sija MM-kisoissa kovalla tulostasolla. Tällä kaudella viiden parhaan kilpailun keskiarvo yli 86 metriä, viime kaudella yhden kerran yli 86 metriä. MM-mitali irtosi tuloksella 88,32. Ei kuulosta utopialta edes vuotta vanhemmalle Pitkämäelle, arvioi Hollo, joka myös muistutti, että Pitkämäki sai kilpailla kauden ilman monia muita kesiä kiusanneita vammoja.

– Vaikea keksiä syitä lopettaa.

Lontoon MM-kisat tiedettiin Usain Boltin jäähyväisiksi huippu-urheilijana ja Mo Farahin joutsenlauluksi arvokisatason ratajuoksijana. Vain näiden herrojen ansiosta ei kuitenkaan myyty 702 000:ta pääsylippua 10 päivänä.

– Ei yleisurheilun voinnista huono kuva jäänyt. Väkeä oli kuin pipoa. Ei tuohon muista globaaleista lajeista pystyisi kuin jalkapallo. Tulostaso antoi viitteitä, että antidopingpelote jossain määrin toimisi, toki oli myös osin viileät kelit, Hollo sanoi.

Lauri Hollo on IS:n yleisurheiluasiantuntija.

Hollo piti Ylen uuden asiantuntijan Jarkko Finnin sisääntuloa MM-tasolle vahvana. Kisojen päätteeksi Finni yritti haastaa tiukkaan keskusteluun Urheiluliiton valmennusjohtajan Jorma Kemppaisen, mutta onnistumatta. Keskustelu MM-joukkueen pienestä koosta, lajin nykytilasta ja tulevaisuudesta sekä nuorten arvokisatason menestyjienkin hukkaamisesta ennen aikuisten arvokisatasoa puhuttaa kovasti suomalaisia lajipiirejä.

– Toivoisin, että Kemppainen ottaisi sen johtavan roolin, joka hänelle tuossa asemassa kuuluu, ja tulisi junailemaan ja johtamaan ajatustenvaihtoa ja keskustelua, Hollo esitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?