Suomalainen aitajuoksija joi teetä La Ramblalla vain hetki ennen terrori-iskua, ehti juuri pois alta: ”Olin onnekas”

rac

Julkaistu:

terrori-isku
Annimari Korte joi teetä Las Ramblas -kävelykadulla vain viisi minuuttia ennen kuin auto ajoi väkijoukon sekaan tuhoisin seurauksin.
Barcelonassa asuva suomalainen aitajuoksija Annimari Korte oli lähellä joutua torstaina tapahtuneen terrori-iskun tapahtumien keskipisteeseen. Suomalaisella oli onnea matkassa, sillä hän poistui Ls Rambla -kävelykadulla sijaitsevasta kahvilasta juuri ennen kuin auto ajoi väkijoukon sekaan kohtalokkain seurauksin.

Auto suuntasi väkijoukkoon juuri sen kahvilan kohdalla, jossa Korte oli nauttinut iltapäiväteetään vain noin viisi minuuttia aiemmin.

– Ajoin moottoripyörällä noin kilometrin matkan kotiini. Heti kotipihassani huomasin Instagramista, että kaverini oli laittanut kuvan tapahtumapaikalta. Säikähdin tietenkin todella paljon, koska isku osui niin lähelle, Korte kertoo Ilta-Sanomille.

– Minä olin onnekas, mutta kaikilla ei käynyt yhtä hyvä tuuri, Korte sanoi harmistuneena.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poliisi jahtasi perjantaina iskun pääepäiltyä. Viranomaisten ohjeiden mukaisesti Korte on pysynyt koko päivän visusti kotinsa läheisyydessä. Media-alalla työskentelevän Kortteen työpaikka oli iskujen jälkeisenä päivänä suljettu.

– Työpaikkani sijaitsee aivan Las Ramblasin päässä, noin 700 metrin päässä tapahtumapaikasta. Illalla iskujen jälkeen työpaikaltamme ei päästetty ketään pois, vaan ihmiset joutuivat olemaan rakennuksessa iltayhdeksään saakka. Tänään kukaan ei mennyt töihin, Korte kertoo.

Suomalainen oli tapahtumien alettua huolissaan ystäviensä puolesta. Hänen kaksi treenikaveriaan työskentelee iskun kohteeksi joutuneella La Ramblalla. Heidän työpäivänsä oli onneksi ehtinyt jo päättyä ennen iskun tapahtumista.

– Kukaan ei uskonut, että terrori-isku voisi tapahtua täällä kotikaupungissamme. Ihmiset ovat olleet shokissa, Korte sanoo.

Suomalaisaituri ei ole vielä ehtinyt keskustella tapahtumista ystäviensä kanssa. Viestiliikenteellä on vain pyritty varmistamaan, että kaikki ovat selvinneet turvaan iskujen tieltä.

Kortteen mukaan Katalonian poliisin tiedotus on ollut tapahtumien aikana laadukasta ja helpottanut tilanteen seuraamista.

Perjantaina iltapäivällä tunnelma Barcelonassa on jo hieman rauhoittunut edellispäivän paniikin jälkeen. Kortteen kotikadulla ihmiset liikkuvat normaalisti, ja pika-aituri itsekin uskaltautui kotipihalle suorittamaan päivän harjoituksen. Lauantaina edessä on jo normaali treenipäivä.

– Onneksi edessä on viikonloppu, ettei vielä tarvitse miettiä työasioita, Korte huokaisee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt