Lontoon MM-kisojen jättiskandaalista jälkipyykki – mestari joutui kiusauksen kohteeksi: ”Oikeuden pitää tapahtua” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Lontoon MM-kisojen jättiskandaalista jälkipyykki – mestari joutui kiusauksen kohteeksi: ”Oikeuden pitää tapahtua”

Ivana Shpanovic menetti pituushypyn mitalin dramaattisella tavalla.

Julkaistu: 15.8.2017 14:11

Serbian yleisurheiluliitto haluaa viedä naisten pituushyppykisan ratkaisun CAS:iin.

Lontoon tapahtumarikkaat yleisurheilun MM-kisat päättyivät sunnuntaina. Yksi puhutuimmista tapauksista oli naisten pituushypyn dramaattinen loppu, jossa yksi urheilija menetti mitalin uskomattomalla tavalla.

Serbian Ivana Shpanovic näytti leiskauttavan viimeisellä hypyllään yli seitsemän metrin. Hetken vaikutti siltä, että Brittney Reesen lopulta voittotulokseksi jäänyt 7,02 ylittyi.

Mittaus kuitenkin näytti tulokseksi vain 6,91. Shpanovic jäi neljänneksi, sillä amerikkalainen Tianna Bartoletta oli ohittanut serbialaisen viimeisellä hypyllään ja vei pronssin.

Kävi ilmi, että Shpanovicin alareunastaan irtonaisena roikkunut numerolappu oli jättänyt merkin hiekkaan. Hyppy mitattiin siitä, ja siksi tulos oli arvioita heikompi.

Serbia jätti asiasta protestin, mutta se ei mennyt läpi.

Serbian yleisurheiluliiton puheenjohtaja Veselin Jevrosimovic on usean paikallisen median mukaan tekemässä valitusta kansainväliseen urheilijoiden vetoomustuomioistuimeen CAS:iin.

– Serbian johtajat eivät voi hyväksyä tällaista epäoikeudenmukaisuutta, Kurir-lehti kirjoitti.

– Keräämme dokumentteja ja asiantuntijalausuntoja vetoomusta varten. Ivana kärsi päätöksestä, ja oikeuden pitää tapahtua. Reese sai kultaa, ja häneltä on hankalaa ottaa sitä pois, mutta Ivanan varjo on hänen yllään koko hänen elämänsä ajan, Jevrosimovic julisti.

Ivana Shpanovicin hyppy puhuttaa edelleen.

Hän syytti kisojen päättävää elintä vääränlaisesta tulkinnasta.

– He tekivät päätöksen tv-kuvan perusteella, eivät sen perusteella, kuinka pitkä hyppy oikeasti oli. Se oli selvästi seitsemän metrin hyppy. He tajusivat tehneensä virheen, mutta eivät voineet myöntää sitä.

Jevrosimovic ei ole ainoa, jolla tappio on ottanut koville. Kultamitalisti Brittney Reese on joutunut häirinnän kohteeksi Twitterissä.

Muun muassa kokenut urheilukommentaattori Milojko Pantic kysyi, miten Reese voi nukkua yönsä tietäen, että Shpanovic hyppäsi pidemmälle.

Ne znam kako je zaspati kada znaš da si najbolji, a ne piše @IvanaSpaNOv1c Spavaš li mirno Brittney Reese? Are you sleep in peace @DaLJBeast— Milojko Pantić (@PanticMilojko) August 14, 2017

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Reese antoi kipakan vastauksen.

– Te saatte hänet näyttämään huonolta häviäjältä. Tuollaista tapahtuu aina silloin tällöin. Pääskää asian yli ja jättäkää minut rauhaan.

You guys are making her look like a sore loser... That type of stuff always happens .. Get over it and leave me alone !!!!— Brittney Reese (@DaLJBeast) August 14, 2017

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Reesen vastauksesta ovat tykänneet muun muassa Shpanovic ja kisan pronssimitalisti Bartoleta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?