Jamaikan MM-viesti päättyi kyyneliin – urheilijat riitelivät hetki ennen starttia: ”Hän uhkaili”

Jamaikan loukkaantunut juoksija Anneisha McLauhglin-Whilby tuli joukkueeseen vasta hetki ennen MM-finaalia.

Stephenie-Ann McPhersonin (vas.) ja Shericka Jacksonin riidan uskotaan vaikuttaneen Jamaikan viestijoukkueen kokoonpanoon.

Pikajuoksumahti Jamaika joutui pettymään MM-kisojen viimeisenä päivänä. Naisten 4 x 400 metrin viestijoukkue ei pystynyt puolustamaan maailmanmestaruuttaan.

Toista osuutta juossut Anneisha McLauhglin-Whilby loukkaantui ja kaatui radan pintaan. Juoksijan kohtaloksi koitui sama vamma kuin Usain Boltilla miesten pikaviestissä: takareiden revähdys.

Bolt on pitänyt kisajärjestäjien toimintaa osasyynä vammaansa. Hänen mukaansa urheilijat vietiin odottelemaan viestiä ulos aivan liian aikaisin.

– Tiesin, että minun olisi pitänyt pystyä lämmittelemään, koska lihakseni tuntuivat vähän kireiltä. Ja valmentajanikin sanoi: ”Pidä huolta, että pysyt mahdollisimman lämpimänä urheilijoiden kokoontumistilassa”, Bolt kertoi sunnuntai-iltana Lontoossa.

Riita edustusasusta

Naisten viestipettymykseen on löydetty myös aivan toinen syntipukki kuin kisajärjestäjät tai Lontoon kolea sää. Kulisseissa nimittäin kuohui jo ennen kuin lähtöpistoolilla ammuttiin.

Jamaica Gleanerin mukaan loukkaantunut McLaughlin-Whilby juoksi Stephenie-Ann McPhersonin tilalla, joka vetäytyi viestistä juuri ennen kisaa loukkaantumiseen vedoten.

Anneisha McLaughlin-Whilbyn kisa päättyi loukkaantumiseen.

Oikeaksi syyksi kuitenkin epäillään McPhersonin ja niin ikään viestijoukkueeseen kuuluvan Shericka Jacksonin riitaa joukkueen hotellilla. Sanaharkka liittyi jollain lailla joukkueen edustusasuun.

Jamaikan joukkueen tekninen johtaja Donald Quarrie kuuli viestijoukkueen muutoksesta valmentaja Paul Francisiltä juuri ennen kisaa. Quarrie oli aiemmin todistanut, kuinka McPherson uhkasi riidan aikana vetäytyvänsä viestistä.

– On outoa, että tämä yksi henkilö sanoo aivan yhtäkkiä, ettei aio juosta. Tulin radalle, ja hänen valmentajansa ilmoitti, että hän on loukkaantunut. Lääkäri tutki hänet ja sanoi, että se on ensimmäisen asteen jotain – en muista, mikä se oli – mutta on hyvin outoa, että vamma syntyy hotellin ja lämmittelyalueen välillä, Quarrie kommentoi.

Anneisha McLaughlin-Whilby makasi radan pinnassa viestifinaalin aikana.

– Hänen ja Sherickan välillä oli sanaharkkaa. Sitten hän uhkaili, ettei hän juokse. Pyysin, ettei hän puhuisi sellaisia ja antaisi asian olla. Voin antaa hänelle anteeksi, mutta haluaisin tietää syyn sille, ettei hän yhtäkkiä juoksekaan, Quarrie jatkoi.

Quarrie toivoo tiukempia sääntöjä tilanteisiin, joissa kyseessä on oman maan edustaminen. Hän aikoo tehdä ehdotuksen Jamaikan yleisurheiluliitolle.

– Viittaan tällä kurinpidollisiin keinoihin. Urheilijoiden täytyy tajuta, että erityisesti viestijuoksuissa oma maa tulee aina etusijalla.

Naisten viestin MM-kultaa voitti Yhdysvallat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?