Venäläisleiristä rajuja syytöksiä valtavan MM-pettymyksen jälkeen: ”Urheilijoiden elämä ja terveys riskeerataan” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Venäläisleiristä rajuja syytöksiä valtavan MM-pettymyksen jälkeen: ”Urheilijoiden elämä ja terveys riskeerataan”

Kymmenottelija Ilja Shkurenevin kilpailu Lontoon MM-areenalla loppui lauantaiaamuna reisivammaan.

Julkaistu: 14.8.2017 7:02

Venäläisen kymmenottelijan Ilja Shkurenjovin keskeyttäminen oli kova paikka sekä urheilijalle itselleen että tämän taustajoukoille.

Venäläisen kymmenottelijan Ilja Shkurenjovin MM-kisaurakka Lontoossa katkesi ennen aikojaan. Shkurenjov loukkasi reittään lauantaiaamuna juostuissa kymmenottelun 110 metrin aidoissa eikä pystynyt jatkamaan kilpailua.

Takaisku oli 26-vuotiaalle ottelijalle jättimäinen pettymys. Keskeytyksen jälkeen Venäjän maajoukkueen kymmenottelijoiden valmentaja Sergei Zhelanov kertoi venäläismedialle, että Shkurenjov loukkasi itsensä, koska ei saanut tuoda MM-kisoihin lääkäriään tai hierojaansa.

Shkurenjov kilpailee 18 muun venäläisurheilijan tavoin Lontoossa niin sanotun neutraalin urheilijan statuksella. Zhelanovin mukaan neutraaleita urheilijoita oli kielletty tuomasta kisoihin huoltojoukkojaan.

– Shkurenjovilla ei ollut MM-kisoissa lääkäriä eikä hierojaa. Voitteko kuvitella, millainen rasitus kymmenottelijaan kohdistuu? Hän päätti kisaurakkansa perjantaina kymmeneltä illalla eikä voinut mennä hierontaan. Siitä se loukkaantuminen tuli, valmentaja avautui R-Sportille.

Venäjän yleisurheiluliiton entinen puheenjohtaja Valentin Balahnitshjov oli urheilijan kohtalosta raivoissaan. Entinen liittopomo lateli kovia syytöksiä kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n suuntaan.

– Valitettavasti sanktiot ovat menneet niin pitkälle, että neutraalin lipun alla kilpaileminen tarkoittaa kilpailemista ilman mitään huoltojoukkoja. IAAF riskeeraa urheilijoiden elämää ja terveyttä. IAAF:n päätökset ovat vahingollisia, Balahnitshjov sanoi R-Sportille.

Lopuksi Venäjän yleisurheilun dopingjärjestelmän ylläpidosta syytetty Balahnitshjov ilmoitti IAAF:n rikkovan toiminnallaan ihmisoikeuksia.

Lontoon MM-kisojen kymmenottelu päättyi lauantai-iltana lopulta ranskalaisen Kevin Mayerin voittoon. Mayer otteli Lontoossa kauden kärkituloksen 8 768 pistettä. Saksan Rico Freimuch oli toinen 8 564 pisteellä. Freimuchin maanmies Kai Kazmirek vei pronssimitalin pisteillä 8 488.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?