462 maratonin suomalaiskonkari koki Helsinki City Marathonilla Kiira-myrskyn hurjan voiman: ”Puunoksia lenteli ja aitoja kaatui” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

462 maratonin suomalaiskonkari koki Helsinki City Marathonilla Kiira-myrskyn hurjan voiman: ”Puunoksia lenteli ja aitoja kaatui”

Timo Marjomäki oli juoksemassa Helsinki City Marathonilla, kun Kiira-myrsky yllätti.

Klaara-myrsky iski kesken Helsinki City Marathonin.

12.8.2017 22:16

Helsinkiä ja Uuttamaata lauantaina riepotellut Kiira-myrsky kiusasi myös Helsinki City Marathonin juoksijoita. Myrsky iski toden teolla klo 19 Helsinkiin, jolloin reitillä oli vielä paljon juoksijoita.

– Meillä oli suurin piirtein kolme kilometriä maaliin, kun myrsky alkoi. Kyllä se iski niin nopeasti ja yllättäen – kuin salama kirkkaalta taivaalta. Siinä puunoksia lenteli ja aitoja kaatui. Se muuttui ihan muutamassa sekunnissa. Loppu oli aika haastava, Timo Marjomäki kertoo Ilta-Sanomille.

Marjomäki ei nähnyt oman juoksunsa aikana vaaratilanteita.

– Meidän ryhmän kohdalle ei tullut vaaratilanteita. En tiedä, oliko taaempana ollut? Ilmeisesti reitin varrella oli puita kaatunut eteen ja sen sellaista. En ole kuullut, että mitään pahempaa olisi ollut.

– Osa juoksijoista oli ihmetellyt, miksi kilpailua ei lopeteta. Itse olin sitä mieltä, ettei siinä olisi keskeytys paljon auttanut kuitenkaan. Tietysti puita kaatui ja oksia lenteli, että jotain olisi voinut tapahtua.

Marjomäki on kokenut maratonjuoksija, mutta tämän vuoden tapahtuma jää hänen mieleensä varmasti. Olosuhteet olivat erikoiset, sillä reitille lähdettäessä Helsinkiä helli painostava helle.

– Nyt on 462 maratonia takana. Kyllä tämä yhdeksi ikimuistettavaksi menee. Ensin juostaan kuin viidakossa ja sitten tulee kunnon myrsky.

Oletko kokenut vastaavaa?

– Muutama vuosi sitten Oulussa tuuli 30 metriä sekunnissa ja puita kaatui reitille. Oli vähän vastaavaa, mutta ilman ukkosta.

Marjomäki oli kisassa 4.15-jäniksenä. Hänen oma aikansa meni 27 sekuntia sen yli.

– Kyllä täytyy olla tyytyväinen, että meni näin hyvin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?