Perhe jännittää Tero Pitkämäen keihäsfinaalia – ”Tsemppiä iskälle!” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Perhe jännittää Tero Pitkämäen keihäsfinaalia – ”Tsemppiä iskälle!”

Tero Pitkämäen vaimo Niina Kelo ja pojat Jimi ja Jooa jännittävät yhdessä keihään MM-finaalia.

Tero Pitkämäen elämänkumppani Niina Kelo kannustaa miestään koti-Suomessa parin kahden lapsen kanssa.

12.8.2017 20:42

Tero Pitkämäen perhe, eli avopuoliso Niina Kelo sekä pojat Jimi, 3, ja Jooa, 1, jännittävät isin keihäsfinaalia Kelon vanhempien luona Järvenpäässä.

Perhe oli mukana saattamassa Teroa kisamatkalle tiistaina.

– Saatettiin iskä matkaan ja jäätiin viettämään aikaa Järvenpäähän isovanhempien kanssa, kertoo Niina, jonka mukaan Jooa-pojan 1-vuotissynttäreitä juhlistettiin torstaina samaan aikaan, kun Tero aloitti MM-urakkansa ja teki onnistuneen karsintaheiton.

– Jooan synttärit olivat jo heinäkuun lopussa, mutta kummien kanssa kahviteltiin torstai-illalla. Porukalla katsottiin karsintaa, ja kyllähän siinä niin kova huuto tuli, että Jooa säikähti, Kelo kertoo.

Kun Ilta-Sanomat tiedusteli Jimin tunnelmia puhelimessa, äidin mukaan poika levitteli innoissaan käsiään ja näytti, miten pitkälle iskän keihäs lensi.

– Kyllähän se tiedettiin, että tulossa on kova kilpailu eikä mikään läpihuutojuttu. Ajattelin kuitenkin, että finaaliin mennään, jos vain tekniikka ja jalat toimivat. Finaalissa Tero on haastajan roolissa ja pääsee tekemään omaa suoritustaan.

Kelo ja pojat viettivät finaalipäivän aattoa Järvenpään keskusurheilukentällä yhdessä Kelon Eila-äidin kanssa.

Heittolajeissa kisaava Kelo teki omat treeninsä, ja Eila Kelo veti harjoituksia omille valmennettavilleen. Myös Jimillä oli tekemistä: hän heitteli puolimetristä keihästä ja hyppäsi pituutta.

– Jimi touhuaa kaikenlaista mukanamme ja tykkää liikkua monipuolisesti. Keväällä kävimme hänen kanssaan nallepainissa. Kun Ilmajoella asutaan, pitäähän sitä nyt painia harrastaa, Kelo nauraa.

Jooa oppi kävelemään pari viikkoa ennen yksivuotissynttäreitään.

– Hän menee koko ajan vakaammin. Kivet ja lelut kyllä lentävät siihen malliin, että veli saa olla varuillaan. Jooa seuraa tarkasti isoveljensä tekemisiä.

Kelo ja pojat odottavat innoissaan lauantain keihäsfinaalia.

– Lasten kanssa kisojen seuraaminen on vähän niin ja näin. He tunnistavat Teron telkkarista ja rauhoittuvat, kun näkevät hänet. Jimi odottaa jo kovasti iskää kotiin.

Mitkä ovat Jimi-pojan terveiset Lontooseen?

– Tsemppi iskälle, poika hihkaisee.

Keihäänheiton MM-finaali käydään lauantaina kello 22.15 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?