Arto Bryggare lyttää MM-kisalähetysten urheilijaesittelyt – ”En tekisi sitä koskaan”

Julkaistu:

Yleisurheilun MM-kisat
Aiturilegenda Arto Bryggarelta ei heru ymmärrystä Lontoon kisojen urheilijoiden esittelyshow’lle.
Aitajuoksulegenda Arto Bryggare ottaa tiukkasanaisesti kantaa tapaan esitellä urheilijat yleisölle Lontoon MM-kisoissa. Hän ei ymmärrä valintaa esitellä juoksulajien finalistit kaksi kertaa.

Urheilijat esitellään säihkyvän tulishow’n kera stadionille tullessa. Jo tässä vaiheessa heillä on päällään vain juoksuvaatteet. Ennen juoksua heidän nimensä kuulutetaan yksitellen vielä radalla.

Bryggaren mielestä ylimääräiset esittelyt ovat ”aivan typeriä”. Hän ei ymmärrä, miksi urheilijoiden täytyy riisua lämpimät vaatteet ensimmäistä esittelyä varten.

– Minä en tekisi sitä koskaan. Pitäisin kaikki vaatteet päällä ja vasta vihellyksen aikana ottaisin ne pois.

Ensimmäisen esittelyn jälkeen juoksijat laittavat vielä lähtötelineet valmiiksi ja ottavat tuntumaa rataan. Aitajuoksijoilla testattavaa on vielä enemmän tuulen ja aitojen kanssa.

Erityisesti Lontoon kolea sää on Bryggaren mukaan ongelmallinen, kun urheilijoita pyydetään riisumaan ylimääräiset vaatteet pitkään ennen juoksua.

– Sen (esittelyn) ovat suunnitelleet ihmiset, jotka toivoivat ja olettivat, että Lontoossa on elokuussa lämmintä. Mutta kun siellä ei ole lämmintä. Sen näkee toimitsijoista. Eivät he siellä t-paidat päällä eikä shortsit jalassa istu. He ovat siellä sateessa.


110 metrin aitajuoksu-urallaan muun muassa olympiapronssille ja MM-hopealle juossut Bryggare kertoo omasta kokemuksesta, miltä kisaan valmistautuminen tuntuu. Adrenaliinin jyllääminen ei estä tuntemasta kylmyyttä.

– Jokainen voi mennä kokeilemaan, miltä tuntuu, kun on 10–15 minuuttia shortseissa kymmenen asteen lämpötilassa ja pitäisi juosta ennätys.

Pelkästään moitteita Lontoon kisat eivät Bryggarelta saa. Hän kehuu järjestäjien muuta toimintaa ja englantialaisyleisöä loistaviksi.

Ainoastaan dopingpannan jälkeen 100 metrin mestariksi palanneelle Justin Gatlinille buuaaminen oli Bryggaren mielestä ”idioottimaista puuhaa”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt