Suomalaisvalmentaja ihmettelee Saksan keihäsässän hirmukaarta – ”Ovat munineet finaalimahdollisuutensa ennenkin juuri tuolla tavalla” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaisvalmentaja ihmettelee Saksan keihäsässän hirmukaarta – ”Ovat munineet finaalimahdollisuutensa ennenkin juuri tuolla tavalla”

Jarmo Hirvonen epäilee Vetterin palautumista karsinnan hurjan repimisen jälkeen.

Saksan Johannes Vetter kiskaisi karsinnassa 91,20 metriä kantaneen heiton.

11.8.2017 17:16

Antti Ruuskasen valmentaja Jarmo Hirvonen laskee, ettei keihään karsinnan ylivoimaisesti voittanut Johannes Vetter ole välttämättä 90 metrin kunnossa enää finaalissa.

– Todennäköisesti hänen tuloksensa laskee tuosta, Hirvonen ällisteli saksalaisen 91,20 metrin karsintaheittoa.

– Ihmemies on, jos pystyy tuon toistamaan yhden välipäivän jälkeen. Toisaalta onhan hän jo todistanut olevansa aika ihmeellinen.

Myös Tero Pitkämäki kummasteli torstain karsinnan jälkeen saksalaisen rykimistä.

Vetterillä on kauden kärkitulos 94,44. Hän heitti heinäkuun alkupuolella Luzernissa neljästi yli 90 metrin samassa kilpailussa.

Hirvonen epäilee Vetterin palautumista, koska tämä rehki perisaksalaiseen tapaan verryttelyheittoja sekä hurjan määrän että kaameilla tehoilla.

– Ei sellaisesta pitäisi kahdessa vuorokaudessa toipua. Saksalaiset ovat munineet finaalimahdollisuutensa ennenkin juuri tuolla tavalla.

Hirvosen mielestä olympiavoittaja Thomas Röhlerille kävi niin arvokisauransa alussa. Myös Vetterin valmentajassa Boris Henryssä oli joskus samaa vikaa.

– Eikä tuollaista montaa vuotta kestä, Hirvonen ennusti riehumiselle kipeää loppua.

  Mitali on nyt lujassa

Hirvonen laskee Vetterin silti voittajasuosikkien joukkoon yhdessä Röhlerin ja Tshekin Jakub Vadlejchin kanssa. Perään hän luettelee haastajakolmikon maailmanmestari Julius Yegon, Lontoon 2012 kisojen olympiavoittajan Keshorn Walcottin ja varovaisesti vielä Tero Pitkämäen.

– Yego ylitti huonolla heitolla karsintarajan, ja Walcottista on paha sanoa. Mutta taso on karsinnan perusteella niin kova, että melkein kuka tahansa voi ottaa mitalin. Mukana ei ole heittopusseja, Hirvonen muistutti.

– Tero oli karsinnassa taustat huomioon ottaen loistava. Hattua pitää nostaa. En kuitenkaan usko, että 86 metriä riittää mitaliin. Eli ihan sataprosenttisesti pitäisi onnistua, että pääsee pallille.

Hirvonen ylisti vielä erikseen Pitkämäen säästelyä verryttelykentällä.

Jarmo Hirvonen toimii Antti Ruuskasen valmentajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?