Huomasitko Usain Boltin tv-kuvissa toistuneen käsimerkin MM-Lontoossa? Nyt sen traaginen merkitys paljastui - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Huomasitko Usain Boltin tv-kuvissa toistuneen käsimerkin MM-Lontoossa? Nyt sen traaginen merkitys paljastui

Usain Boltin asioidenhoitaja Ricky Simms kertoi Ilta-Sanomille, mistä toistuvassa käsimerkissä on kysymys.

Usain Bolt on toistanut tämän käsimerkin ennen jokaista juoksuaan Lontoon MM-kilpailuissa.­

8.8.2017 17:22

Se tapahtui Lontoon MM-kilpailujen 100 metrin alkuerissä, välierissä ja loppukilpailussa.

Suurista eleistään tunnettu Usain Bolt, 30, hyvästelee arvokisa-areenat Lontoossa, ja jäähyväisissään supertähti on lisännyt laajaan showrepertuaariinsa uuden merkin.

Kun kenttäkuuluttaja esittelee urheilijan rata radalta, Bolt muodostaa vasemman kätensä etu- ja keskisormella sekä oikean käden etusormella a-kirjaimen. Elettä ei ole nähty aiemmin tällä kaudella tai ylipäätään Boltin uralla.

Usain Bolt kuvattuna alkuerien rataesittelyssä.­

– Ele viittaa ”A-ryhmään”. Kyseessä on jamaikalainen ystäväporukka, johon Bolt kuuluu. Hän tekee eleen kunnioituksesta ryhmään kuuluneelle henkilölle, joka menehtyi muutama kuukausi sitten, Boltin asioidenhoitaja Ricky Simms kommentoi lyhyesti Ilta-Sanomille puhelimitse.

Simms vahvisti myös IS:lle, että Boltin kunnianosoitus on korkeushyppääjä Germaine Masonille. Alun perin Jamaikaa ja vuodesta 2006 alkaen Britanniaa edustanut Mason menehtyi moottoripyöräonnettomuudessa 20. huhtikuuta 2017 lähellä Jamaikan pääkaupunkia Kingstonia.

Usain Bolt ja Germaine Mason olivat hyviä ystäviä.­

Usain Bolt (oik.) oli yksi arkunkantajista Masonin hautajaisissa.­

Masonin urheilu-uran parhaaksi saavutukseksi jäi Britannian väreissä voitettu olympiahopea Pekingissä 2008.

Germaine Mason (vas.) saavutti olympiahopeaa Pekingissä 2008. Kultaa vei Venäjän Andrei Silnov ja pronssia hänen maanmiehensä Jaroslav Ribakov­

Boltin A-ele saatetaan nähdä tv-kuvissa vielä Lontoon MM-kilpailuissa 4 x 100 metrillä. Sen alkuerät ja loppukilpailu juostaan lauantaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?