Viheliäinen epidemia piinaa urheilijoita Lontoon MM-kisoissa – alkuperä hämärän peitossa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Viheliäinen epidemia piinaa urheilijoita Lontoon MM-kisoissa – alkuperä hämärän peitossa

Suomalaiset eivät ole joutuneet kärsimään suolistotulehduksesta.

Neele Eckhardt kärsi huonovointisuudesta, mutta selvisi silti kilpailemaan.­

8.8.2017 11:24

MM-kisajärjestäjät kertoivat myöhään maanantaina, että joukkueiden jäseniä on sairastunut suolistotulehdukseen yhdessä joukkueiden majoitukseen käytettävässä hotellissa.

Yksi sairastuneista on 400 metrin suosikkeihin kuuluva Isaac Makwala, jonka osallistuminen tiistai-illan jännitysnäytelmään on epävarmaa.

BBC:n mukaan myös useat Tower Hoteliin majoittuneet saksalaiset ja kanadalaiset urheilijat ovat kärsineet oireista.

Saksalainen kolmiloikkaaja Neele Eckhardt tipahti lattian pintaan viime viikolla, mutta pystyi osallistumaan lauantaina lajinsa karsintaan sekä maanantaina sen finaaliin.

Sairastumisaallon vuoksi kolmisenkymmentä tiistaina Lontooseen saapunutta saksalaisurheilijaa majoitetaan muualle kuin Tower Hoteliin.

Hotellin edustajien julkilausuman mukaan ei ole voitu osoittaa, että sairastumisen alkulähde olisi juuri Tower Hotel.

Irlantilainen Thomas Barr joutui jättämään 400 metrin aitajuoksun välierät väliin.­

Tiedotteessa korostettiin, että siellä on toteutettu hygieniasääntöjä korkeatasoisesti, minkä lisäksi sairastuneet urheilijat eivät ole olleet tekemisissä muiden vieraiden kanssa.

Irlantilainen Thomas Barr ei pystynyt kilpailemaan 400 metrin aitajuoksun välierissä suolistotulehduksen vuoksi. Hän sijoittui viime vuonna olympialaisissa neljänneksi.

– Olen pettynyt, että jouduin jäämään sivuun enkä päässyt edustamaan maatani. Keskityin koko vuoden näihin kilpailuihin, hän sanoi Independentin mukaan.

Suomalaiset terveinä

Sinivalkoisten värien puolustajat ovat säilyneet terveinä Lontoon MM-kisoissa

– Joukkueen lääkäri kävi tänään juuri palaverissa terveystilannetta läpi, eikä ongelmia ole, Suomen MM-joukkueen tiedottaja Tapio Nevalainen kertoi STT:n mukaan

– Sairastuneita ovat hoitaneet joukkueiden ja kisajärjestäjien lääkärit. Lisäksi olemme konsultoineet paikallisia terveysviranomaisia, kisajärjestäjät kertoivat tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?