Maailmanmestari tyrmistyi MM-stadionin uumenissa juuri ennen palkintojenjakoa – ”Mitä ihmettä sinä teet täällä?” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Maailmanmestari tyrmistyi MM-stadionin uumenissa juuri ennen palkintojenjakoa – ”Mitä ihmettä sinä teet täällä?”

Ryan Crouserin protesti hylättiin vasta juuri ennen palkintojenjakoa. Voittaja tyrmää menettelytavan.

Maailmanmestari Tomas Walsh ei odottanut törmäävänsä Ryan Crouseriin (oik.) ennen palkintojenjakoa. Kuva sunnuntain finaalista.

7.8.2017 21:41

Miesten dramaattinen kuulafinaali oli saada vielä yhden uuden käänteen maanantai-iltana Lontoon olympiastadionilla.

Mitalistit olivat voittaja Tomas Walshin johdolla matkalla kokoontumistilaan, kun Walsh huomasi, että tilan liepeillä päivysti myös kilpailussa kuudenneksi sijoittunut USA:n Ryan Crouser.

Crouser oli sunnuntain finaalin suurin ennakkosuosikki.

– Kysyin Ryanilta, mitä ihmettä teet täällä palkintojenjakoasussa. Aloin aavistella todella pahaa, Walsh kertoi Ilta-Sanomille.

Crouser oli jättänyt vielä virallisen protestiajan jälkeen uuden, sääntöjen mukaisen vastalauseen, jolla yritti saada yliastutuksi tuomitun työntönsä takaisin tilastoihin. Jos se olisi onnistunut, hänestä olisi tullut maailmanmestari ja Walshista hopeamitalisti.

– Helpotuin vasta, kun meidät käskettiin marssimaan kentälle. Ymmärsin, että Ryanin vastalause oli hylätty aivan kalkkiviivoilla. Tämä oli minusta todella väärä menettelytapa ja kohtuutonta urheilijoille. Tämä jopa pilasi osan nautinnostani, mutta nyt tuntuu hyvältä, Walsh sanoi Uuden-Seelannin miesyleisurheilun ensimmäistä kultamitalia hypistellen.

Walsh oli katsellut Crouserin kiistellyn työnnön uudestaan videolta.

– Minusta se oli yliastuttu työntö. Ja minusta työntö on yliastuttu, jos toimitsija nostaa punaisen lipun.

Tomas Walsh sai MM-kultamitalin kaulaansa maanantai-iltana.

Walshin mukaan kuulantyönnössä joudutaan aina elämään tulkintojen kanssa. Hän piti omaa avaustyöntöään suorituksen jälkeen yliastuttuna, mutta sille nousi valkoinen lippu.

– Tämä on osa kuulantyöntöä, ja joudumme elämään asian kanssa. Seuraavan kultamitalini haluan voittaa ilman tällaista säätämistä. Ja haluan, että IAAF käsittelee tällaiset asiat jatkossa eri tavalla.

Tilanne todella eli loppuun asti, sillä IS sai kymmenen minuuttia ennen kuulantyönnön mitalienjaon aikataulun mukaista alkua tiedon, jonka mukaan seremonia olisi peruttu. Mutta tuomarineuvoston päätös valmistui viime tipassa.

Tomas Walsh riemuitsi MM-finaalin päätteeksi sunnuntaina.

Miesten kuulantyönnön MM-finaalin viralliset lopputulokset:

1) Tomas Walsh, Uusi-Seelanti 22,032) Joe Kovacs, USA 21,663) Stipe Zunic, Kroatia 21,464) Tomas Stanek, Tshekki 21,415) Michal Haratyk, Puola 21,416) Ryan Crouser, USA 21,207) Ryan Whiting, USA 21,098) Konrad Bukowiecki, Puola 20,899) Jacko Gill, Uusi-Seelanti 20,8210) David Storl, Saksa 20,8011) Darrell Hill, USA 20,7912) Andrei Gag, Romania 19,96

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?