Buuataanko Justin Gatlinille MM-kisojen palkintojenjaossa? Ex-tähti pelkää seremonian puolesta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Buuataanko Justin Gatlinille MM-kisojen palkintojenjaossa? Ex-tähti pelkää seremonian puolesta

Justin Gatlin sai lauantaina ankaran vastaanoton yleisöltä. Sunnuntai-iltana nähdään jatkuuko sama Lontoon olympiastadionilla.

Justin Gatlin juhli voittoaan miesten satasella. Lontoon olympiastadionin yleisö ei ole arvosta Gatlinia, vaan he buuasivat hänelle.

6.8.2017 19:18

Miesten sadan metrin tuore maailmanmestari Justin Gatlin ei ole lontoolaisyleisön suosiossa. Esimerkiksi lauantaina yleisö buuasi aina, kun amerikkalaista näytettiin Lontoon olympiastadionin videotaululta.

Yleisön herjaava käytös johtuu Gatlinin dopinghistoriasta. Hän jäi kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä vuonna 2001, ja sai vuoden mittaisen kilpailukiellon. Toisen kerran sprintteri kärysi vuonna 2006. Tuolloin hän kärsi neljän vuoden pannan.

Miesten sadan metrin palkintojenjako on sunnuntaina MM-kisojen ohjelmassa kello 20.35 Suomen aikaa. Yleisurheilua seuraava yleisö saattaa silloin todistaa Gatlinille suunnattua buuauskonserttia, kun yhdysvaltalaisen kaulaan pujotetaan kultamitali.

Entinen brittijuoksija Darren Campbell pitää mahdollisena, että palkintojenjakoseremoniassa Gatlin saa tylyn vastaanoton.

– En pitänyt yleisön buuauksista, mutta ymmärrän täydellisesti, miksi he niin tekivät, BBC:n asiantuntijana toimiva Campbell sanoo.

– Pelkään palkintojenjakoseremonian puolesta. Paras tapa osoittaa tyytymättömyyttä on olla hiljaa.

Satasella hopeaa otti Gatlinin maanmies Christian Coleman ja pronssia Usain Bolt. 21-vuotiaalle Colemanille mitali on ensimmäinen aikuisten MM-kisoissa. Yleisurheilun suurin supertähti Bolt lopettaa uransa Lontooseen.

Darren Campbell haluaisikin stadionyleisöltä arvostusta muillekin mitalisteille.

– Emme halua viimeistä muistoa Boltin urheilu-uralta tilanteesta, jossa ihmiset buuaavat hänen ympärillään. Myös Colemanin ensimmäinen kokemus palkintopallilta ei saisi olla niin myrkyllinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?