Pikajuoksulegenda julisti syyn Boltin tappioon – ”Tuollaista ilmettä ei löydy mistään arkistoista” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Pikajuoksulegenda julisti syyn Boltin tappioon – ”Tuollaista ilmettä ei löydy mistään arkistoista”

Michael Johnson ei osannut odottaa Justin Gatlinin voittoa.

Usain Boltin juoksu-ura arvokisojen henkilökohtaisilla matkoilla päättyi pettymykseen.­

6.8.2017 12:19

Justin Gatlin shokeerasi maailmaa lauantaina voittamalla sadan metrin kultaa Lontoon MM-kisoissa.

Yhdysvaltalaisen taakse jäivät yllättäen pronssille juossut Usain Bolt ja ennakkoon jamaikalaisen kovimmaksi haastajaksi povattu nuori jenkkijuoksija Christian Coleman, joka ylsi hopealle.

Lähes koko muun maailman tavoin myös pikajuoksulegenda Michael Johnson yllättyi Gatlinin voitosta.

– Ajattelin, että Coleman pystyy haastamaan Boltin, ei Gatlin, Johnson sanoi BBC:n lähetyksessä.

Justin Gatlin vei satasen MM-kultaa Lontoon olympiastadionilla.­

Itse urallaan neljä olympia- ja kahdeksan MM-kultaa 200 ja 400 metrin matkoilla voittanut Johnson sanoi, ettei Boltin juoksu pysynyt kasassa. Hän ei saanut vetoonsa tarvittavaa rentoutta.

– Hän irvisti ja se on jotain, mitä emme ole nähneet aiemmin. Tuollaista Usain Boltin ilmettä ei löydy mistään arkistoista, Johnson heitti.

Usain Bolt (oik.) joutui tyytymään pronssiin sadalla metrillä. Christian Coleman oli toinen ja Akani Simbine viides.­

Lähes kaksimetrinen Bolt tunnetaan muita juoksijoita hitaammista lähdöistä. Sama toistui myös lauantain finaalissa, ja Coleman pinkaisi lähdössä joukon kärkeen.

Bolt ei koskaan saanut Colemania kiinni, ja aivan viime metreillä Gatlin pinkoi molempien ohi. Gatlinin voittoaika 9,92 päihitti Colemanin kahdella ja Boltin kolmella sadasosasekunnilla.

– Bolt oli paineen alla. Hän ei oikeastaan koskaan ole saanut hyvää lähtöä, eikä saanut kurottua eroa kiinni, Johnson sanoi.

100 metrin MM-finaalin lopputulokset, Lontoo:

1. Justin Gatlin, USA 9,92 2. Christian Coleman, USA 9,94 3. Usain Bolt, Jamaika 9,95 4. Yohan Blake, Jamaika 9,99 5. Akani Simbine, Etelä-Afrikka 10,01 6. Jimmy Vicaut, Ranska 10,08 7. Reece Prescod, Britannia 10,17 8. Bingtian Su, Kiina 10,27

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?