Kysymys suorassa tv-lähetyksessä aiheutti tunnemyrskyn Justin Gatlinin sisällä – taisteli haastattelun loppuun kyyneleet silmissä ja ääni väristen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kysymys suorassa tv-lähetyksessä aiheutti tunnemyrskyn Justin Gatlinin sisällä – taisteli haastattelun loppuun kyyneleet silmissä ja ääni väristen

Justin Gatlin aiheutti sokkitappion Usain Boltille jamaikalaisen supertähden jäähyväiskilpailussa.

Justin Gatlin kyynelehti vuolaasti Lontoon MM-pikapyrähdyksen jälkeen.

6.8.2017 10:08

Justin Gatlin, 35, juhlii sadan metrin maailmanmestaruutta Lontoossa.

Gatlin ylitti maalilinjan ajassa 9,92 ja löi ennakkosuosikki Usain Boltin kolmella sekunnin sadasosalla. Kilpailu oli mestaruutta puolustaneen Boltin viimeinen henkilökohtaisilla matkoilla arvokisoissa.

Usain Bolt (vas.) onnitteli Justin Gatlinia pian kilpailun ratkeamisen jälkeen.

Kaksikon väliin mahtui myös Gatlinin maanmies Christian Coleman, 9,94.

Satasen MM-kullan 12 vuoden tauon jälkeen voittanut Gatlin osoitti kilpailun jälkeen kunnioitusta Boltia kohtaan polvistumalla tämän edessä ja kumartamalla syvään.

Boltin lyöminen arvokilpailuissa oli yhdysvaltalaiselle suuri asia.

– Ajattelin katsomossa olleita vanhempiani, hotellilla olleita ystäviäni ja maanmiehiäni, jotka katsoivat kisaa Yhdysvalloissa. En tehnyt tätä itseni vuoksi. Kaikkien tappioiden jälkeen halusin juosta heille, jotka halusivat minun olevan täällä, Gatlin sanoi NBC:n tv-haastattelussa.

Paluu maailmanmestariksi oli pitkän työn tulos. Gatlin kärysi kielletyistä aineista sekä 2001 että 2006, mutta vuosien välillä hän ehti kuitenkin voittaa muun muassa satasen olympiakultaa ja MM-tittelin sekä sadalla että 200 metrillä.

Vuodet 2006–10 kuluivat kilpailukiellossa, jonka jälkeen hän on voittanut olympiahopeaa ja -pronssia sekä kaksi MM-hopeaa – kaikilla kerroilla voittaja on ollut Bolt.

Maaliintulon jälkeen Gatlin ei peitellyt MM-tittelin merkitystä. Mestaruuden ratkettua hän lyyhistyi radalle ja kyynelehti avoimesti.

100 metrin MM-sankari painui radan pintaan onnensa kukkuloilla.

Tunteet ottivat toisen kerran vallan, kun NBC:n toimittaja tiedusteli Gatlinin silloisia ajatuksia.

Gatlin ei saanut muutamaan sekuntiin sanaa suustaan vaan pyöritteli päätään ja nieleskeli kyyneleitä.

– Olen unelmoinut tästä päivästä. Olen tehnyt paljon töitä tämän päivän eteen, Gatlin aloitti ääni väristen.

– Sain voimaa minuun uskoneista ihmisistä. Se merkitsee minulle eniten, mestari sai sanotuksi.

Justin Gatlin kertoi saaneensa voimaa häneen uskoneista ihmisistä.

100 metrin MM-finaalin lopputulokset, Lontoo:

1. Justin Gatlin, USA 9,92 2. Christian Coleman, USA 9,94 3. Usain Bolt, Jamaika 9,95 4. Yohan Blake, Jamaika 9,99 5. Akani Simbine, Etelä-Afrikka 10,01 6. Jimmy Vicaut, Ranska 10,08 7. Reece Prescod, Britannia 10,17 8. Bingtian Su, Kiina 10,27

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?