Usain Bolt pahoitteli MM-kullan karkaamista, Justin Gatlin kommentoi buuausryöppyä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Usain Bolt pahoitteli MM-kullan karkaamista, Justin Gatlin kommentoi buuausryöppyä

100 metrin MM-sankari Justin Gatlin kumarsi Usain Boltille, kun tunteet pääsivät valloilleet radalla ja katsomossa.

Justin Gatlin (vas.) runnoi MM-sankariksi Lontoossa. Usain Bolt (oik.) joutui tyytymään pronssiin.

6.8.2017 8:59

Yhdysvaltain Justin Gatlin suisti Jamaikan Usain Boltin pois miesten pikajuoksun valtaistuimelta Lontoon MM-kilpailujen 100 metrin kilpailussa. Samalla kertaa Bolt joutui päästämään ohitseen myös toisen yhdysvaltalaisurheilijan Christian Colemanin, joka rynni hopealle.

– Olen pahoillani, etten pystynyt lopettamaan voittoon, mutta haluan kiittää tuesta. Tämä on ollut upea kokemus kuten aina, Bolt sanoi kisan jälkeen.

Bolt jäi uransa viimeiseksi ilmoittamassaan henkilökohtaisessa arvokisojen loppukilpailussa aikaan 9,95, kun lopussa kärkeen runnonut Gatlin juoksi 9,92 ja Coleman 9,94.

Gatlin joutui Lontoossa buuausten kohteeksi dopinghistoriansa takia, mutta mies ei antanut huutelijoiden häiritä.

– Jätin buuaukset omaan arvoonsa, ja tein sen mitä minun täytyi tehdä. Ne ihmiset, jotka rakastavat minua, kannustivat minua täällä ja kotona, Gatlin sanoi.

Gatlin otti uransa toisen 100 metrin MM-kullan ja jätti vuosikymmenen ajan juoksuradoilla hallinneen Boltin nuolemaan näppejään.

Radalla miesten välillä vallitsi kilpailutilanteeseen kuuluva sähköinen tunnelma, mutta eleet kilpailun jälkeen kertoivat molemminpuolisesta kunnioituksesta. Tuore MM-kultamitalisti Gatlin kumarsi Boltille, joka oli tulossa onnittelemaan voittajaansa.

– Tämä oli Boltin viimeinen kilpailu. Olen voittanut monesti vuosien saatossa ja myös hävinnyt monesti. Tämä oli hämmästyttävä tilanne. Olemme kilpailijoita radalla, mutta lämmittelykentällä vitsailemme ja pidämme hauskaa, Gatlin tuumi.

Voiton varmistuttua Gatlin laittoi sormen suunsa eteen ikään kuin hiljentääkseen yleisön. Sen jälkeen hän kumarsi ja polvistui Boltin eteen.

– Ensimmäiseksi hän tuli onnittelemaan minua ja sanoi, etten ansaitse buuauksia. Hän on inspiraatio, Gatlin kertoi.

Coleman oli koko matkan Boltin edellä, mutta joutui lopussa päästämään Gatlinin ohitseen.

– Minulle oli historiallinen hetki voittaa Bolt, joka on nostanut tämän lajin uudelle tasolla ja jota seurasin varttuessani. Tällainen kokemus tekee nöyräksi. Olen iloinen Justinin puolesta, koska olemme ystävystyneet ja tulleet läheisiksi. Minuun teki vaikutuksen se, miten hän käsitteli paineet ja yleisön, Coleman sanoi.

100 metrin MM-finaalin lopputulokset, Lontoo:

1. Justin Gatlin, USA 9,92 2. Christian Coleman, USA 9,94 3. Usain Bolt, Jamaika 9,95 4. Yohan Blake, Jamaika 9,99 5. Akani Simbine, Etelä-Afrikka 10,01 6. Jimmy Vicaut, Ranska 10,08 7. Reece Prescod, Britannia 10,17 8. Bingtian Su, Kiina 10,27

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?