Justin Gatlin paljasti, mitä Usain Bolt sanoi hänelle maaliintulon jälkeen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Justin Gatlin paljasti, mitä Usain Bolt sanoi hänelle maaliintulon jälkeen

Yhdysvaltain Justin Gatlin, 35, syöksi Usain Boltin valtaistuimelta viimeisellä mahdollisella hetkellä.

6.8.2017 0:28

Justin Gatlin voitti sadan metrin maailmanmestaruuden värikkäiden vaiheiden jälkeen. Täpötäysi Lontoon olympiastadion buuasi dopingista kahdesti kärynneelle Gatlinille äänekkäästi sekä alku- että välierissä, eivätkä tavat muuttuneet finaalissa.

Neljän vuoden kilpailukiellon vuosina 2006–10 kärsinyt Gatlin joutui raivoisan buuauskonsertin kohteeksi, kun kuuluttaja kuulutti hänet stadionille. Sama toistui rataesittelyssä.

Yhdysvaltalainen on myös aiemmissa arvokisoissa joutunut halveksunnan kohteeksi, mutta nyt Gatlin hallitsi hermonsa mestarillisesti ja voitti kultaa ajalla 9,92. Toiseksi sijoittui hänen maanmiehensä Christian Coleman (9,94) ennen hallitsevaa mestaria Usain Boltia (9,95).

Kyseessä oli jamaikalaisen Boltin viimeinen henkilökohtainen startti arvokisoissa. Maaliintulon jälkeen Bolt halasi Gatlinia, joka purskahti itkuun.

Pitkään kestäneen kunniakierroksen jälkeen Gatlin saapui haastattelualueelle ja kertoi BBC:lle, millä sanoilla Bolt onnitteli häntä.

– Onnea. Olet tehnyt tämän eteen paljon työtä. Et ansaitse näitä buuauksia, Gatlin kertoi Boltin sanoneen.

– Kiitin häntä kauniista sanoista ja siitä, että hän on inspiroinut minua urallani. Hän on uskomaton mies, Gatlin ylisti Boltia.

100 metrin MM-finaalin lopputulokset, Lontoo:

1. Justin Gatlin, USA 9,92 2. Christian Coleman, USA 9,94 3. Usain Bolt, Jamaika 9,95 4. Yohan Blake, Jamaika 9,99 5. Akani Simbine, Etelä-Afrikka 10,01 6. Jimmy Vicaut, Ranska 10,08 7. Reece Prescod, Britannia 10,17 8. Bingtian Su, Kiina 10,27

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?