Suomalaiset avasivat surkeasti – jäivät kauas tasostaan Lontoon MM-kisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaiset avasivat surkeasti – jäivät kauas tasostaan Lontoon MM-kisoissa

Arttu Pajulahti jäi yli puoli metriä kauden parhaasta suorituksestaan.

Julkaistu: 4.8.2017 23:18

Arttu Pajulahti ja Minna Nikkanen eivät onnistuneet suorituksissaan.

Arttu Pajulahden ensiesiintyminen yleisurheilun MM-kilpailuissa jäi vaisuksi. Pituushypyn karsinnassa hän sai tuloksen vain ensimmäisellä hypyllään.

Avaushyppy kantoi 749, mikä jäi kauas finaalipaikasta. Hän oli oman karsintaryhmänsä viimeinen. Loppukilpailuun vaadittiin tulos 791.

Pajulahdelta saattoi odottaa pidempääkin leiskautusta, sillä mies hyppäsi ennätyksensä 810 vain vajaa kuukausi sitten Sierra Nevadassa.

Pajulahden ainoa mittahyppy näytti jäykältä, vaikka hän osui lankulle mukavasti. Lontoon stadionin pituushyppypaikalla oli tyynet olosuhteet, mikä helpotti hyppääjiä askelmerkkien kanssa.

– Finaalipaikka oli tavoitteena, mutta se jäi nyt haaveeksi, Pajulahti sanoi heikon kilpailunsa jälkeen Ylen haastattelussa.

Pituuden karsinnan voitti tshekkiläinen Radek Juska tuloksella 824. Finaalin karsintaraja oli 805, jonka ylitti kahdeksan hyppääjää.

Suomalaisista myös seiväshyppääjä Minna Nikkanen oli tulessa heti kisojen ensimmäisenä päivänä. Korkeisiin liekkeihin hänen edesottamuksensa eivät nousseet. Hän ylitti avauskorkeuden 420, mutta tiputti riman seuraavasta korkeudesta 435 kaikilla kolmella yrityksellään.

Nikkasen tämän kauden paras noteeraus ulkoradoilta on 445.

Edit klo 1.17: Korjattu Minna Nikkasen kauden parasta ulkotulosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?