Kaksi arvokisavoittajaa kärähti dopingista Lontoon MM-kisojen alla

Julkaistu:

Yleisurheilu
Ukrainalaisjuoksijat Olesya Povkh ja Olha Zemlyak jäivät kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä.
Ukrainalaiset juoksijat Olesya Povkh ja Olha Zemlyak on asetettu alustavaan kilpailukieltoon dopingrikkeiden vuoksi. Asiasta tiedotti muun muassa Ukrainan yleisurheiluliitto.

Dopingkäryjen vuoksi juoksijat suljettiin perjantaina alkavista Lontoon MM-kisoista. Povkhin oli tarkoitus kilpailla Lontoossa naisten 100 metrillä ja 4x100 metrin viestissä. Zemlyak oli ilmoittautunut naisten 400 metrille ja 4x400 metrin viestiin.

Ukrainan lajiliiton mukaan Povkh ja Zemlyak olivat yrittäneet selittää käryjään kansainväliselle yleisurheiluliitolle IAAF:lle, mutta eivät onnistuneet perustelemaan, miksi heidän testituloksensa olivat poikkeavia.


Povkh ja Zemlyak ovat molemmat arvokisavoittajia. Povkh on saavuttanut urallaan 4x100 metrin viestin EM-kultaa vuonna 2010. Hän on myös pikaviestin MM- ja olympiapronssimitalisti (vuosina 2011 ja 2012).

Zemlyak juhli Helsingin EM-kisoissa 2012 4x400 metrin viestin voittoa. Saman vuoden olympiakisoissa Lontoossa Zemlyak juoksi saman matkan viestipronssia.

Zemlyak on jäänyt dopingin käytöstä kiinni aiemminkin. Vuonna 2009 ukrainalainen sai norandrosterone-aineen käytöstä kahden vuoden kilpailukiellon.

Naisjuoksijoiden käryt olivat kiusallinen takaisku Ukrainan yleisurheilulle. Dopingkäryt ovat ravistelleet viime vuosina ukrainalaista urheilujärjestelmää. Keihäänheiton olympiamitalisti Oleksandr Pyatnytsya ja seiväshypyn olympiakolmonen Denys Yurchenko menettivät mitalinsa jälkikäteen paljastuneiden käryjen vuoksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt