”Miksi oltu näin tyhmiä” – tätä asiantuntija odottaa Lontoon MM-kisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

”Miksi oltu näin tyhmiä” – tätä asiantuntija odottaa Lontoon MM-kisoissa

Aavistuslähtö-ohjelmassa pureudutaan perjantaina alkaviin yleisurheilun MM-kilpailuihin.

2.8.2017 7:23

Lontoon MM-kisojen kaksi etukäteen puhutuinta urheilijaa ovat pikajuoksija Usain Bolt ja kestävyysjuoksija Mo Farah, arvelee ISTV:n Aavistuslähdön asiantuntija Lauri Hollo.

Hän on jo vuosia ihmetellyt, miksi itäafrikkalaiset vastustajat ovat suorastaan alistuneet juoksemaan 5000:n ja 10 000 metrin arvokilpailuja Farahin ehdoilla ja jopa hyväksi.

– Nyt odotan, että Kenian tai Etiopian joukkue radikaaleimmillaan jopa ”uhraa” yhden miehen vauhdinpitäjäksi. Jokainen tietää, että hitaan tai hitaahkon juoksun loppukirissä Farahille ei löydy voittajaa, vaikka hänenkään kirinsä ei enää ole aivan yhtä lennokas kuin ennen. Olen näitä kilpailuja katsellessani jopa miettinyt, miksi on oltu näin tyhmiä ja pelattu Farahin pussiin.

Usain Bolt tavoittelee henkilökohtaista MM-kultaa viimeisissä arvokisoissaan vain satasella.

– Monacossa meni MM-kenraalissa 9,95. Siitä jos Bolt puristaa sen normaalin runsaan kymmenyksen, niin kukaties on taas saumat. Taso ei tällä kaudella huimaa. Mutta jos mies vaistoaa, ettei pääse siihen kuntoon, eivätköhän selkävaivat äidy niin pahoiksi, että hän jää pois.

Hollon Bolt-arvostus kasvaa entisestään, jos jamaikalainen ylipäätään on viivalla.

– Se on rohkea teko, koska niin valtavan upean menestysputken hän kalkkiviivoilla riskeeraa. Tämäkin toisaalta kertoo, miksi hänestä tuli mitä tuli.

MM-kisojen rajuimpia otatuksia Hollo odottaa 200:lla ja 400 metrillä Botswanan Isaac Makwalan ja Rion olympiakisojen ME-sensaation, Etelä-Afrikan Wayde van Niekerkin välille.

– Van Niekerk saattaa olla yleisurheilun seuraava megatähti urheilullisin mittarein, mutta tiettyä Boltin vetovoimaa hänen persoonassaan ei ole.

Hollo ei yllättyisi, jos Lontoossa nähtäisiin jopa maailmanennätyksiä 400 metrillä, naisten 400 metrin aidoissa ja korkeushypyssä tai miesten kolmiloikassa.

– Säästä ja kentän ominaisuuksista emme vielä tiedä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?