Helpottava uutinen MM-kisojen kynnyksellä – Suomen moukariässä lähtee sittenkin Lontooseen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Helpottava uutinen MM-kisojen kynnyksellä – Suomen moukariässä lähtee sittenkin Lontooseen

David Söderbergin selkä kestää heittämisen MM-kilpailuissa.

David Söderberg nähdään sittenkin Lontoon MM-kisoissa.­

2.8.2017 5:50

Moukarinheittäjä David Söderbergin piinaviikot ovat ohi. Suomen 12-henkisen joukkueen ehdottomiin kärkinimiin kuuluva vöyriläinen pelästytti yleisurheiluväen pahemman kerran Kalevan kisojen alla, kun Söderbergin selkään iski raju kramppi.

– Lähden Lontooseen. Se on varma, Söderberg vahvisti Ilta-Sanomille.

SM-kisat jäivät väliin pakkolevon takia, ja pelko Lontoon MM-matkan jäämisestä väliin ehti hiipiä monen mieleen – myös Söderbergin.

– Panihan se miettimään, kun jouduin telakalle kesken nousukunnon ja vain pari viikkoa ennen h-hetkeä. Ei auttanut muu kuin edetä rauhassa päivä kerrallaan.

Lähtötaso ei ollut kehuttava.

– Ongelmien iskettyä ensimmäisinä päivinä en pääsyt kunnolla ylös sängystä. Veikkaan, että nuorena olisin panikoitunut, mutta iän ja sitä kautta tulleiden vammojen myötä osasin pysyä rauhallisena.

Söderbergin MM-matkan kohtaloa on varmasti jännitetty myös Suomen urheiluliiton johdossa, sillä IF VOM Vöyrin heittäjä on ollut 2010-luvulla tärkeimpiä palasia joukkuemenestyksessä.

Söderberg on heittänyt täydet kuusi heittoa – eli selvinnyt kahdeksan parhaan joukkoon – jo peräti neljissä arvokilpailuissa peräkkäin. Varmuutta kuvaavassa tilastossa vain keihäänheittäjä Antti Ruuskanen on pystynyt parempaan, kuudesti, tällä vuosikymmenellä.

David Söderbergin uran paras arvokisasijoitus on kuudes. Sen hän saavutti Pekingin MM-kisoissa 2015.­

Viimeisen heittoharjoituksensa Söderberg tekee lauantaina.

– Silloin kiristän ruuvia vielä kerran ja toivottavasti löydän rentouden, sunnuntaina Lontooseen matkaava Söderberg kertoo.

Kesäkuun alussa Söderberg kertoi Urheilusanomille (nyk. Urheilulehti), että hän lähtee Lontooseen tavoittelemaan vain mitalia.

– Se on ainoa tavoite, sillä pistesijoja ja karsiutumisia on jo riittävästi. Pelkkiä diplomeja en enää halua, Söderberg sanoi painokkaasti.

Moukarinheiton MM-karsinta heitetään 9. ja loppukilpailu 11. elokuuta. Finaalipäivänä Söderberg täyttää 38 vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?