Kahden suomalaisen paikka yleisurheilun MM-kisoissa varmistui: ”Minulle tämä on iso juttu” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kahden suomalaisen paikka yleisurheilun MM-kisoissa varmistui: ”Minulle tämä on iso juttu”

Arttu Pajulahden ja David Söderbergin paikka MM-kisoissa varmistui.

Pituushyppääjä Arttu Pajulahti pääsee Lontoon MM-kisoihin.­

26.7.2017 11:44

Pituushyppääjä Arttu Pajulahti ja moukarinheittäjä David Söderberg kilpailevat ensi viikolla Lontoossa alkavissa yleisurheilun MM-kilpailuissa. Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) kutsui kaksikon MM-kilpailuihin rankingjärjestelmään perustuen.

Rankingilla MM-kilpailuihin otetaan urheilijoita, jos tulosrajan saavuttaneita ei jossakin lajissa ole tavoiteltua määrää.

Pajulahti ponnisti heinäkuussa Espanjan Sierra Nevadassa ennätyksensä 810. Se toi MM-kisapaikan, kun tulosrajan 815 ylittäjiä ei ollut riittävää määrää.

–  Minulle tämä on iso juttu. Olen ollut nuorten EM-kisoissa, mutten koskaan aikuisten arvokisoissa, ja nyt mennään suoraan MM-kisoihin, Pajulahti hehkutti Urheiluliiton tiedotteessa.

Viikonvaihteessa Pajulahti ponnisti toiseksi Seinäjoen Kalevan kisoissa tuloksella 788. MM-kisoihin hän lähtee luottavaisena. Kilpailut alkavat karsinnalla 4. elokuuta.

– Karsintaraja on yli kahdeksan metriä. Se on kova kilpailu, johon jokainen joutuu valmistautumaan huolella. Yllätyksiäkin voi tulla, Pajulahti sanoi.

”Toivotaan, että paikat kestävät”

Söderberg, 37, lähtee MM-kisoihin neljättä kertaa urallaan. Paras sijoitus on toissa vuoden Pekingin MM-kisojen kuudes sija. Kokenut heittäjä uskoo, että pistesijoista on edellytykset taistella myös Lontoossa.

– Jos pystyn heittämään sillä tasolla, millä olen tänä kesänä heittänyt, mahdollisuudet siihen on, Söderberg sanoo.

Kuluvan kesän mittaan Söderberg on heittänyt 75,53. Viikonvaihteen Kalevan kisoissa hän ei kilpaillut varmistaakseen, että heittoharjoituksessa tullut noidannuolentapainen selkävaiva ehti parantua kunnolla.

– Tein eilen heittoharjoituksen Kuortaneella ja tuntui aika hyvältä. Tässä on edessä vielä kolme heittoharjoitusta ennen MM-kisoja. Pikkuhiljaa yritetään lisätä vauhtia ja toivotaan, että paikat kestävät, Söderberg sanoo.

David Söderberg ylsi finaaliin viime vuonna Rion olympialaisissa.­

IF Vomia edustava kokenut heittäjä oli viime kesänä EM- ja olympiakisoissa sijoilla seitsemän ja kahdeksan. Moukarinheiton karsintakilpailu on Lontoossa 9. elokuuta.

Suomen MM-kisajoukkue saattaa vielä kasvaa. IAAF käy keskiviikkona läpi eri lajien osanottajamääriä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?