101-vuotias nainen juoksi uuden satasen ME:n – paljasti menestyksensä salaisuuden

Julkaistu:

Yleisurheilu
Yhdysvaltalainen Julia Hawkins viiletti sata metriä uuteen yli 100-vuotiaiden maailmanennätysaikaan.
Julia Hawkins laittoi ennätysten kirjat uusiksi Yhdysvaltojen Louisianassa järjestetyissä yleisurheilukilpailussa. 101-vuotias pikajuoksija kellotti 100 metrin uuden ikäluokkansa maailmanennätyksen 40,12.

Hawkins kertoi The Advocaten haastattelussa, ettei juoksu kuitenkaan tuntunut kulkevan aivan toivotulla tavalla.

– Muilla kerroilla tuntui kuin olisin lentänyt. Tässä juoksussa minusta ei kuitenkaan tuntunut, että menin noin lujaa.

Videon ennätysjuoksusta näet alta. Hawkins juoksee alkukuvassa vasemmanpuoleisena.Jos video ei näy, katso se tästä linkistä.

Hawkins aloitti yleisurheilu-uransa vasta viime vuonna, 100-vuotiaana. Hän on myös kaksinkertainen pyöräilyn kultamitalisti USA:n senioriolympialaisista. Kilpapyöräilyn Hawkins aloitti ollessaan 81-vuotias.

Hawkins kertoo harjoittelevansa 100 metrin juoksua pihatiellään. Lisäksi hän pyöräilee joka päivä.

Monet ovat ihmetelleet iäkkään ”Hurrikaani”-lempinimeä kantavan rouvan rautaista kuntoa. Hawkins huomasi piilevän pikajuoksupotentiaalinsa vasta varsin myöhäisellä iällä.

– Huomasin voivani juosta, sillä olen usein puutarhatöissä, ja puhelimen soidessa juoksen sisälle vastaamaan, Hawkins kertoi Runnersworld.comin haastattelussa.Jos kuva ei näy, katso se tästä linkistä.

Hawkins kertoo pitkän elämänsä salaisuudeksi terveellisen ruokavalion, harjoittelun ja perheensä. Vuonna 1916 syntynyt Hawkins on ollut naimisissa jo 70-vuotta. Aviomiehen lisäksi hänen perheeseensä kuuluu neljä lasta, kolme lastenlasta ja yksi lapsenlapsenlapsi.

Kokemuksellaan hän neuvoo ihmisiä erityisesti yhdessä asiassa.

– Kerron ihmisille, että suosittelen naimaan hyvän miehen, Hawkins sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt