Omakustanteisesti Unkariin matkannutta suomalaisvalmentajaa ei päästetty edes harjoituskentälle – ”Joudutaan huijaamalla toimimaan”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Yleisurheiluvalmentaja Juha Isolehtoa odotti ikävä yllätys Unkarissa.
Entisen korkeushypyn Suomen ennätysmiehen, nykyään valmentajana toimivan Juha Isolehdon, 49, valmennusmatka Unkarin Györissä järjestettäviin Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleihin alkoi tahmeasti.

Jessica Kähärän ja Arttu Mattilan henkilökohtaisena tekniikkavalmentajana toimivaa Isolehtoa ei päästetty edes suojattiensa mukana harjoituskentälle.Jos twiitti ei näy, katso se tästä linkistä.

Sekä Isolehto että hänen suojattinsa olivat jo etukäteen kysyneet luvan valmentajan saapumiselle harjoituksiin. Harjoituskentän portilla kulkuluvasta ei kuitenkaan ollut tietoakaan.

– Informoitiin, että se järjestyy, mutta ei sitten näköjään järjestynyt, Isolehto sanoo.

Omakustanteisesti Unkariin matkannut Isolehto joutui lopulta seuraamaan ja ohjeistamaan suojattejaan metalliaidan takaa.

Hän kertoo, että tilanne on valitettavan tuttu henkilökohtaisena valmentaja toimiville.

– Näihin ympyröihin ei henkilökohtaisella valmentajalla ole oikein asiaa mihinkään. Eikä oikeutta kulkea.

– Kyllähän se harmittaa. Puhutaan kuitenkin, että valmentajalla on väliä ja valmentajaa arvostetaanJos twiitti ei näy, katso se tästä linkistä.

Isolehdon twiitti herätti keskustelua myös muiden yleisurheiluihmisten keskuudessa. Muun muassa aitajuoksuvalmentaja Jussi Ihamäki yhtyy Isolehdon näkemykseen.

– Tää on kyllä käsittämätöntä yleisurheilussa vuodesta toiseen sama juttu. Mahdollisimman vaikeaksi tehdään valmentajien asema, Ihamäki kirjoitti.

Isolehto ei ole kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan. Kisajärjestäjien ja kansainvälisten liittojen nuukuus akkreditointien suhteen on ajanut kulkuluvattomat vilpillisiin keinoihin.

– Rehellisesti sanottuna joudutaan huijaamalla toimimaan, että kierrätetään akkreditointeja. Vähän vaikuttaa kenen naama siinä lapussa on, että mitkä on mahdollisuudet päästä sisälle.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit (EYOF) järjestetään Unkarin Györissä 23.–29.7. Suomesta mukana on 69 urheilijaa, joista 24 kilpailee yleisurheilussa. Urheilijat ovat lajista riippuen vuosina 1999–2003 syntyneitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt