Annimari Korte kuvasi hurjan salamaniskun Barcelonan stadionilla: ”Ihmiset juoksivat sisälle karkuun”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Raju ukkonen ja salamointi keskeytti Espanjan mestaruuskilpailut sunnuntaina.
Viikonloppuna Barcelonassa järjestetyt Espanjan mestaruuskilpailut keskeytyivät sunnuntaina rajun ukkosen ja salamoinnin vuoksi. Paikalla katsomossa ollut suomalainen pika-aituri Annimari Korte kuvasi videolle, kuinka salama iski Serrahiman stadionin valopylvääseen.

Korte, 29, jakoi hurjan näköisen videon Twitter-sivullaan.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Barcelonassa asuvan suomalaisurheilijan mukaan hurja salamointi alkoi yllättäen.

– Kun menin sinne, aurinko paistoi. Sitten jostain tuli ukkosrintama. Vähän ajan päästä alkoi sataa ja sitten salama iski kentän valotolppaan. Koko kenttä tärisi. Ihmiset pelästyivät ja lähtivät juoksemaan sisälle karkuun, Korte kuvaili Ilta-Sanomille maanantaina puhelimitse.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Korte ei osannut arvioida, paljonko stadionilla oli ihmisiä, mutta hänen mukaansa katsomot olivat aika täynnä. Rajua ukkosta jatkui noin tunnin.

– Salamaniskun jälkeen valot, ajanottolaitteet tai mitkään muutkaan eivät toimineet. Meni puolitoista tuntia ennen kuin kisoja voitiin jatkaa, Korte kertoi.

Salamanisku aiheutti stadionilla pientä hätäännystä, mutta Korte ei sanojensa mukaan luonnonilmiötä hätkähtänyt.

– Olen ollut tornadojen ja hurrikaanien keskellä USA:ssa, niin tällainen oli ihan normaalia, Yhdysvalloissa opiskellut ja asunut Korte naurahti.

Vakuuttavan paluun kilpakentille tänä kesänä tehnyt Korte ei osallistunut Espanjan mestaruuskisoihin. Syy oli aikataulumuutoksissa. Naisten 100 metrin aidat piti juosta alun perin lauantaina.

– Olin silloin Suomessa siskoni häissä. Sitten aidat siirrettiinkin sunnuntaille, mutta siinä vaiheessa oli jo myöhäistä, Korte kertoi.


Vuosien loukkaantumis- ja sairastelukierteestä selvinnyt Korte palasi tänä kesänä itsensäkin yllätykseksi kilparadoille. Neljä kuukautta sitten hän ei vielä kuvitellut kilpailevansa kesällä.

Kohentunut terveys ja harjoittelu FC Barcelonan ja aitavalmentaja Luis Sevillano Gonzalon riveissä ovat tuottaneet odotettua kovempia tuloksia.

Korte on Suomen tilastoviitonen heinäkuun alussa juostulla ajalla 13,48. Hän juoksi myöhemmin tässä kuussa Barcelonassa kauden kotimaista kärkitulosta sivuavan ajan 13,25, mutta se merkittiin tuulitulokseksi.


Heinäkuun puolivälissä kautensa päättänyt Korte on kilpaillut tällä kaudella vain Espanjassa. Yllättävä tuloskehitys on muuttanut kerran jo urheilukentät jättäneen aitajuoksijan suunnitelmia. Tavoitteet ensi kaudeksi ovat korkealla.

– Tavoite oli juosta tänä kesänä alle 14 sekuntia. Ekassa kisassa juoksin 13,80 ja seuraavassa 13,50. Olen yllättynyt jokaisessa kisassa siitä, kuinka hyvin on mennyt. Minulla ei ollut mitään sen kummempia tavoitteita, olen ollut vain iloinen siitä, että pystyn juoksemaan.

– Ensi vuoteen aion treenata ihan tosissani ja katsoa, mihin oikeasti pystyn. Tuntuu, etten ole koskaan pystynyt näyttämään sitä kaikkea potentiaalia, joka minulla on.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt