”Hieman erilaista kuin meillä” – keihään olympiavoittaja hämmästeli Kalevan kisojen tunnelmaa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

”Hieman erilaista kuin meillä” – keihään olympiavoittaja hämmästeli Kalevan kisojen tunnelmaa

Keshorn Walcott valmistautuu Lontoon MM-kisoihin Kuortaneella.

Keshorn Walcott seurasi Kalevan kisoja kilpailumanagerinsa Tero Heiskan seurassa.

23.7.2017 22:29

Miesten keihäänheiton loppukilpailua seurasi heittopaikan takana urheilija, jolla olisi ollut sanansa sanottavana kärkikamppailussa. Lontoon olympiavoittaja ja Rion pronssimitalisti Keshorn Walcott valmistautuu MM-kisoihin Kuortaneen urheiluopistolla ja saapui Kalevan kisoihin kilpailumanagerinsa Tero Heiskan seurassa. Heiska on auttanut Walcottia vuodesta 2013 ja käy Kuortaneella myös kuvaamassa kisakuntoaan ilman valmentajaa viimeistelevän miehen harjoituksia.

– Olen käynyt Suomessa monesti ja tiedän, että olette korkean yleisurheilukulttuurin maa. Onhan tämä mahtavaa, hieman erilaista kuin meillä, Walcott ja sanoi ja osoitti täpötäysiä katsomoita.

Hän kuvaili kotimaansa Trinidad ja Tobagon mestaruuskisoja huomattavasti vaatimattomammaksi tapahtumaksi, jota seuraa yleensä muutama sata katsojaa.

Walcott saapui Etelä-Pohjanmaalle Monacosta, jossa kilpaili perjantaina Timanttiliigassa. Hän oli hyvin tietoinen siitä, että Suomea edustaa Lontoon MM-kisojen keihäänheitossa vain Tero Pitkämäki, mikä on harvinainen tilanne.

– Se kuvaa hyvin keihäänheiton luonnetta. Kaikki on mahdollista, myös saksalaisten lyöminen MM-kisoissa.

Walcottilla on huikeita muistoja MM-stadionilta, jolla hän 2012 voitti sensaatiomaisesti olympiakultaa vain 19-vuotiaana.

– Toivottavasti stadionin suorituspaikat ovat mahdollisimman samanlaiset kuin 2012, ja ennen kaikkea tunnelma. Hieman jännittää nähdä, miten stadionin käyttäminen jalkapalloareenana on vaikuttanut sen ominaisuuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?