Kristiina Mäkelä pantiin ahtaalle kolmiloikkapaikalla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kristiina Mäkelä pantiin ahtaalle kolmiloikkapaikalla

Lontoon MM-kisoihin valmistautuva Kristiina Mäkelä nähtiin ensi kertaa ulkoradoilla.

Kristiina Mäkelä voitti kolmiloikan Suomen mestaruuden vain niukasti.

22.7.2017 22:15

Orimattilan Jymyn kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä joutui Kalevan kisojen loppukilpailussa senttipeliin Sanna Nygrådin kanssa, mutta juhli kilpailun päätteeksi viidettä Kalevan kisojen mestaruuttaan kauden kotimaisella kärkituloksella 13,77.

Polvileikkauksensa jäljiltä Mäkelä kilpaili Seinäjoella kesän ensimmäisen kilpailunsa. Hän sai siitä haluamansa, mestaruuden ja tuntumaa kisaloikkiin.

– Kilpaileminen pitkästä aikaa oli niin hienoa. Jalat eivät tuntuneet ihan yhtä hyviltä kuin karsinnassa, mutta sain Sannan pitkän hypyn ansiosta hyvän tsempin päälle ja samalla myös hyvän tuloksen, Mäkelä iloitsi.

– Hypyissä oli epätasapainoa, mutta sain tarpeellista tuntumaa loikkiin.

MM-kisoihin jo hallikauden tuloksilla valittu Mäkelä lähtee Lontooseen seitsemän kilpailusuorituksen rutiinilla. Seinäjoen kokemukset olivat silti rohkaisevat.

– Onhan se vähän, kun kilpailukaudelta on vain seitsemän suoritusta, mutta olen aika luottavainen. Tämä kilpailu osoitti, että minulla on kaikki mahikset onnistua MM-kisoissa.

Nygård haastoi Mäkelän tosissaan

Vasa IS:ää edustava Nygård laittoi Mäkelän totiseen kilpailutilanteeseen. Viime vuonna pituushypyn Suomen mestaruuden voittanut Nygård paransi ennätyksensä 13,76:een. Hän hävisi voittajalle vain sentin.

– Oli tosi tiukkaa. Jännittävä kilpailu. Kultakin oli lähellä, Nygård totesi.

Nygård ei näyttänyt kilpailun jälkeen lainkaan pettyneeltä.

– Tämä oli niitä päivä, kun kilpaileminen on kivaa. Oli hienoa parantaa ennätystä, mutta huippuhypyllä olisi voinut mennä pidemmällekin.

Nygård kaipasi Mäkelän tapaan loikkiinsa parempaa tasapainoa.

– Pidot eivät olleet täydellisiä ja jotkut loikat jäivät takapainoisiksi, Nygård arvioi.

Imatran Urheilijoiden Senni Salminen otti pronssin tuloksella 13,08.

Naisten kolmiloikka, tulokset: 1) Kristiina Mäkelä OrimJy 13,77 (1,6), 2) Sanna Nygård VasaIS 13,76 (1,9), 3) Senni Salminen ImU 13,08 (1,0), 4) Essi Lindgren KuivAu 12,89 (0,5), 5) Ada Koistinen JyväskKU 12,89 (3,1), 6) Liisa Naskali NokU 12,75 (3,7), 7) Elina Kostiainen VihdVie 12,70 (1,6), 8) Johanna Hokkanen KangasnKa 12,31 (1,8), 9) Laura Rautiainen SaarijP 12,08 (2,6).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?