Keihäslupaus Jami Kinnunen avautuu kuuluisan nimen varjopuolista – ihmiset iloitsevat epäonnistumisista

Jami Kinnunen, 22, loukkaantui kauden pääkisassaan.

Jami ”Kimmon poika” Kinnunen kertoo Facebookissa epäonnestaan EM-kisoissa ja sukunimensä aiheuttamasta taakasta.

18.7.2017 14:01

Suomi saalisti sunnuntaina päättyneissä nuorten EM-kisoissa kolme mitalia, miesten kolmiloikasta, 10-ottelusta ja pikaviestistä.

Kiiltävä mielessään kisoihin lähti myös keihäänheittäjä Jami Kinnunen, jonka ennätys on viime kaudella heitetty 78,12.

Kinnusen kisarupeama sai kuitenkin ikävän lopun. 22-vuotias heittäjälupaus kertoi tapahtumista Facebook-päivityksessään.

– Pitkäaikainen haave oli menestyä täällä U23 EM-kisoissa, ja koko talven tekeminen antoi siihen vain lisää uskoa, jopa mitalimahdollisuuksiin.

– No, tänään tapahtui juuri se mitä ei pitänyt tapahtua. Ensimmäisessä verryttelyheitossa lähentäjästä kuului naps ja se olikin sitten siinä, Kinnunen kertoo torstaina kirjoitetussa päivityksessään.

Kinnunen lähti kuitenkin kisaan, koska hänen mukaansa Suomen paita päällä pitää ainakin yrittää.

– Täytyy sanoa, että tänään se yrittäminen sattui, paljon.. Jokainen, joka keihästä on edes vähän heittänyt, tietää, että rikkinäisellä lähentäjällä ei hirveitä tuloksia tehdä.

Kinnunen jäi lopulta kokonaan ilman tulosta ja putosi loppukilpailusta. Pronssiin olisi vaadittu 78,76, mikä ei jää kauas Kinnusen ennätyksestä.

Jami Kinnusta valmentaa hänen isänsä, keihään maailmanmestari Kimmo Kinnunen.

Nuorukainen tulee urheilijaperheestä. Äiti Sari (o.s. Raumala) on entinen pikajuoksija ja isä Kimmo Suomen tunnetuimpia keihäsmiehiä – MM-kultamitalisti vuodelta 1991.

Myös isoisä Jorma Kinnunen heitti keihästä menestyksekkäästi. Suurimpia saavutuksia ovat olympiahopea vuodelta 1968 ja ME 1969.

Vaikka tuki urheilu-uralle ja lajivalinnalle on kotona vankkumaton, kuuluisalla nimellä on Kinnusen mukaan myös varjopuolia.

– Monelle se on myös ilonaihe, kun ”se” Kinnusen poika ei menestykään, mutta onneksi minulla on myös ympärillä ihmisiä, ketkä jatkaa uskoa, vaikka omaakin uskoa koetellaan välillä ihan kunnolla, Kinnunen sanoo päivityksessään.

– Helpommalla pääsisin, kun asuinpaikkani ei olisi Äänekoski, sukunimeni ei olisi Kinnunen ja lajini ei olisi keihäänheitto, hän myöntää.

Kinnusen tilitys on kerännyt muutamassa päivässä lähes 400 tykkäystä ja yli sata kommenttia.

Teksti on koskettanut yleisurheilupiirejä laajasti. Tsemppaajien joukossa ovat muun muassa keihäänheittäjät Heidi Nokelainen ja Harri Haatainen, kuulantyöntäjä Conny Karlsson, painonnostaja Milko Tokola, ex-moniottelija Tiia Hautala, seitsenottelija Elisa Kirvesniemi ja valmentaja Jussi Ihamäki.

Tero Pitkämäen valmentaja Hannu Kangas lähetti merkityksellisen viestin Jami Kinnuselle.

Myös tunnetut keihäsvalmentajat kannustavat nuorta heittäjää.

– Jami, keihäsperhe sun takana ja tukena hyvinä ja huonoina hetkinä, Petteri Piironen kirjoittaa.

– Eräs Jan Zelezny lähetti T. Pitkämäelle 2005 Helsingin MM-kisojen jälkeen tekstiviestin, jonka lähetän nyt sinulle etiäpäin: Your time will come! Ja seison myös tämän viestin takana. Tsemppiä, Tero Pitkämäen valmentaja Hannu Kangas toivottaa.

Entinen pika-aituri Arto Bryggare kehottaa olemaan välittämättä muista.

– Terveyttä ja treeniä sitten terveenä lisää. Ja älä Sinä muita mieti. Muutama paikallinen pikkusielu ei saa Sinun tekemisiä häiritä, hän sanoo.

Myös juuri kautensa ylikunnon vuoksi päättänyt Nooralotta Neziri kannustaa Kinnusta.

– Tsemppiä! Onneksi tulee uusia kisoja, joissa kaikki hommat loksahtaa myös paikalleen, hän sanoo.

Ehkä merkittävimmät sanat tulevat Kinnusen Sari-äidiltä.

– Me, jotka tunnemme sinut ja asenteesi sekä motivaatiosi työntekoon, tiedämme että vain taivas on rajana kun olet ehjänä. Kevät näytti jo suunnan. Ei lahjasi/taitosi häviä. Muista että isompia kisoja on tulossa. Tämä oli vain välietappi, äiti lohduttaa.

Jami Kinnusen ennätys on viime vuonna heitetty 78,12.

Kaikesta päätellen nuori mies ei kuitenkaan aio lannistua vastoinkäymisestä. Hän päättää tekstinsä positiivisissa merkeissä.

– Tästä se on taas kuitenkin jatkettava vain etiäppäin! hän ilmoittaa.

Klo 15.45: Otsikkoa muokattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?