Yleisurheilu

Sprintterilegenda Frankie Fredericksiä epäillään korruptiosta – erotettiin tärkeästä luottamustehtävästä

Julkaistu:

Yleisurheilu
Frankie Fredericks on erotettu väliaikaisesti IAAF:n hallituksesta.
Namibialainen entinen pikajuoksija Frankie Fredericks on erotettu väliaikaisesti Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksesta.

Hän on IAAF:n Athletics Integrity Unitin tutkinnan alaisena.

Fredericksiä epäillään lahjusten ottamisesta. Fredericksin yhtiö Yemi Limites sai 300 000 euroa IAAF:n entisen puheenjohtajan Lamine Diackin pojan Papa Massata Diackin yhtiöltä. Summa siirrettiin juuri ennen Rio de Janeiron valintaa olympiaisännäksi.

Muun muassa The Guardian on uutisoinut Diackin saaneen 1,5 miljoonaa dollaria (n. 1,3 milj. euroa) brasilialaiselta liikemieheltä vain kolme päivää ennen valintaa vuonna 2009.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Fredericks on kertonut saaneensa rahat maksuina palveluista, jotka eivät liittyneet olympiavalintaan. Hän kuitenkin erosi jo maaliskuussa tehtävästään kansainvälisen olympiakomitean 2024 kesäolympiaehdokkaita arvioivan komission puheenjohtajana.

– En halua viedä huomiota tältä hienolta kilpailulta, Fredericks sanoi tuolloin.

IAAF julkaisi asiasta tiedotteen maanantaina.

– Herra Fredericksiä pidetään syyttömänä, kunnes tutkimusprosessi ja mahdolliset kurinpidolliset päätökset on tehty, tiedotteessa sanottiin.Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Fredericks on samoista syistä myös Kansainvälisen olympiakomitean tutkinnan alaisena.

Fredericks voitti urallaan neljä olympiahopeaa 100 ja 200 metrillä Barcelonassa 1992 ja Atlantassa 1996. Hänellä on 200 metrin kultaa Stuttgartin vuoden 1993 MM-kisoista.

Aktiivivuosinaan Fredericks oli suomalaisille varsin tuttu, sillä hän vieraili usein Suomessa muun muassa kilpailumatkoilla. Fredrericksin managerina toimi tuolloin suomalainen Jukka Härkönen.

Kaksi vuotta sitten Fredericks kävi Urheilugaalassa noutamassa Urheilun hyväntekijä -erikoispalkinnon, joka annettiin hänen johtamalleen Athletics for a Better World -ohjelmalle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt