Nooralotta Nezirin kausi päättyi – kohupotkut saanut valmentaja lähetti terveiset - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nooralotta Nezirin kausi päättyi – kohupotkut saanut valmentaja lähetti terveiset

Jussi Ihamäki reagoi nopeasti uutiseen Nezirin kauden päättymisestä.

Jussi Ihamäki (vas.) valmensi Nooralotta Neziriä yli 10 vuotta. Valmennussuhde päättyi kesäkuussa.

16.7.2017 22:06

Pika-aituri Nooralotta Nezirin vaisusti alkanut kausi päättyi ennen aikojaan. Suomen ykkösnaisaituri kärsii pahasta ylikuntotilasta.

Nezirin valmentaja Petteri Jouste vahvisti asian sunnuntaina. Nezirin piti alun perin kilpailla Lapinlahden Eliittikisoissa, mutta sunnuntaina tuli tieto, ettei hän ole mukana kilpailussa. Pian sen jälkeen ilmoitettiin kauden päättymisestä.

Nezirin kausi on ollut vaikea, eikä hän ole päässyt viime kauden vauhtiinsa. Kauden paras noteeraus 13,41 jää tasan puoli sekuntia hänen ennätyksestään.

Porilaisjuoksija ja hänen silloinen valmentajansa Jussi Ihamäki nousivat otsikoihin kesäkuun puolivälissä. Iltalehti julkaisi artikkelin, jonka mukaan Ihamäki vieritti syyt Nezirin odotettua huonommasta alkukaudesta täysin urheilijan harteille.

Ilta-Sanomille Ihamäki sanoi, ettei hänen tarkoituksensa ollut missään tapauksessa arvostella tai kritisoida urheilijaansa julkisesti.

– Miksi ihmeessä tekisin niin? En ikinä kritisoi valmentamiani urheilijoita julkisesti. On täysin käsittämätöntä, että jutussa sanotaan ”minun pesevän käteni Nooralotan heikoista tuloksista”. Asia ei todellakaan ole niin, Ihamäki sanoi tuolloin.

Petteri Jouste on Nezirin uusi valmentaja.

Kymmenen vuotta kestänyt valmennussuhde tuli kuitenkin päätökseensä, ja 21. kesäkuuta uutisoitiin uuden valmentajan olevan pitkän linjan pikajuoksuvalmentajana tunnettu Petteri Jouste.

Jouste kertoi vaihdoksen jälkeen, ettei hän ole keskustellut Ihamäen kanssa.

– Voin hyvin kuvitella, ettei Jussilla ole hirveän hyvät fiilikset. Nyt kannattaa vähän odotella, että tilanne rauhoittuu.

Jouste korosti, että Ihamäen valmennusjälki on ratkaisevassa asemassa loppukesänäkin.

– Meillä ei ole ollut Jussin kanssa koskaan ongelmia keskustella asioista. Toivottavasti ongelmia ei ole jatkossakaan. Harjoittelumme Nooralotan kanssa perustuu kuitenkin siihen, mitä hän on tehnyt Jussin kanssa.

Ihamäki ei ole kommentoinut suojattinsa päätöstä. Hän kuitenkin lähetti terveiset entiselle suojatilleen Twitterin välityksellä sunnuntaina.

– Harmillista. Toivottavasti saa nyt asiat hoidettua kuntoon ja ura jatkuu. Tsemppiä, hän twiittasi ja osoitti julkaisun Nezirin Twitter-osoitteeseen.

Harmillista. Toivottavasti saa nyt asiat hoidettua kuntoon ja ura jatkuu. Tsemppiä @NooralottaNezir 👍 #yleisurheilu https://t.co/VTYbvCjy5i— Jussi Ihamäki (@jussiihamaki) July 16, 2017

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?