Syy Nezirin kauden päättymiseen selvisi – edessä pitkä pakkolepo

Valmentaja Petteri Jouste vahvisti, että Nooralotta Neziri ei kilpaile enää tällä kaudella.

Nooralotta Neziri muuttaa pian Jyväskylään lähemmäs valmentajaansa Petteri Joustetta.

16.7.2017 16:19

Hermoston ylikuntotila pakottaa Nooralotta Nezirin loppukaudeksi sivuun kilparadoilta. Manageri Jukka Virtanen kertoi aiemmin sunnuntaina Ilta-Sanomille, että kausi on todennäköisesti ohi, ja nyt valmentaja Petteri Jouste kertoi asian olevan varma.

– Kyseessä on harjoituskauden aikana syntynyt stressitila, joka johtaa siihen, että suorituskyky romahtaa. On tyypillistä ylikuntotilalle, että harjoituksissa jotkut maksimaaliset suoritukset vielä saattavat onnistua, mutta kilpailukykyisyys on kokonaan poissa, Jouste kertoo.

Nezirin tila vahvistettiin verikokeilla ja hormonitasojen mittauksella. Edessä on noin kahden kuukauden täyslepo, jonka aikana kropan pitää antaa palautua rasitustilasta.

– On tärkeintä pistää nyt homma poikki. Kaksi kuukautta pitää rauhoittaa tekeminen ja elämäkin, kunnes tilanne alkaa selvitä.

– Tällaista sattuu joskus, pitää vain osata reagoida. Tila voi jatkua vaikka kuinka kauan jos ei sitä ymmärretä.

Jousteen mukaan jakson loppupuolella on mahdollista hieman aktivoitua, mutta silloinkin kyse on kevyestä liikkumisesta, ei ohjelmoidusta treenaamisesta.

Jouste vasta aloitti Nezirin valmentajana kesäkuussa. Aika on sujunut pääasiassa Nezirin vaisun tuloskunnon selvittelyyn, ja nyt syy on tiedossa. Neziri ja Jouste sopivat nyt myös siitä, että valmennusyhteistyö jatkuu ensi kaudella. Aitajuoksija muuttaa lähiaikoina Jyväskylään ollakseen lähempänä valmentaja Joustetta.

– Hän muuttaa ennen harjoituskauden alkua. Ei yhteistyö muuten onnistuisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?