Suomalaisheittäjän keihäs katosi matkalla EM-kisoihin – järjestäjien tarjoama keihäs ”kuoli ilmassa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaisheittäjän keihäs katosi matkalla EM-kisoihin – järjestäjien tarjoama keihäs ”kuoli ilmassa”

Käsipallosta keihäänheittoon siirtyneen Oliver Helanderin urakka alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa päättyi pettymykseen.

Oliver Helander heitti nuorten EM-kisoissa.­

15.7.2017 21:51

Pihtiputaan keihäskarnevaaleilta saatiin pari viikkoa sitten iloisia keihäsuutisia, kun käsipallosta keihäänheiton pariin siirtynyt Oliver Helander täräytti yli 80 metrin heiton (80,04). Odotukset nousivat korkealle Puolan Bydgoszczissa järjestettäviä alle 23-vuotiaiden EM-kisoja ajatellen, ja jotkut innostuivat puhumaan jopa Lontoon MM-kisoista, vaikka niiden tulosraja onkin 83,00.

Puolassa Helander selviytyi karsinnasta loppukilpailuun, vaikka joutui heittämään järjestäjien välineellä. Sitäkin sai odottaa minuuttikaupalla, koska puolalaisten keihäiden kuljettamiseen hankkima leluauto lakkasi toimimasta karsinnan alkuvaiheessa. Polakkien kärryä ei oltu saatu kuntoon lauantain finaaliin mennessä, joten toimitsija juoksivat kentällä huomattavasti enemmän kuin heittäjät.

– Oma keihääni katosi lentomatkan aikana, enkä saanut sitä myöskään finaaliin, vaikka se saapui kisapaikkakunnalle, Helander kertoi loppukilpailun jälkeen.

Myös heittotuntuma kateissa

Nuorukainen joutui siis turvautumaan järjestäjien tarjolle asettamiin välineisiin.

– Oma keihäs olisi ilmeisesti pitänyt olla mukana jo karsinnassa, jotta sillä olisi saanut heittää myös finaalissa, Helander arveli.

Kisa meni länsiuusimaalaiselta penkin alle, sillä tuloksena oli seitsemäs sija tuloksella 74,46. Euroopan junnumestariksi kruunattiin Unkarin Norbert Rivasz-Tóth, joka kiskaisi ennätyksensä 83,08.

– Oli vaikea kisa. Tuli liian korkeita heittoja, ja kun keihäs nousi ylös, se kuoli ilmassa nopeasti, Helander analysoi.

Pitkään vaivannut kyynärpäävamma tuntui kilpailun aikana, mutta ei vaikuttanut Helanderin mukaan tulokseen.

– Se kyllä näkyy, että en ole päässyt heittämään täydestä vauhdista treeneissä. Ja kun täällä oli vastatuuli, se vaikeutti tekniikan pysymistä kasassa.

Ensi viikolla hän lähtee hakemaan Kalevan kisoista mitalisijaa.

– Ja siihen vaadittaneen 80 metrin kiskaisu, mikä on tavoitteena, komearaaminen (196 cm/95 kg) Helander sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?