Yleisurheilukisassa nähtiin pelottava tilanne – karmea onnettomuus vain senttien päässä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yleisurheilukisassa nähtiin pelottava tilanne – karmea onnettomuus vain senttien päässä

Madridin IAAF World Challenge -yleisurheilukilpailussa koettiin kauhun hetkiä.

Puolalaisen Pawel Fajdekin heitto oli lähellä lentää päin selin ollutta toimitsijaa Madridissa. Kuva aiemmin tässä kuussa pidetystä kisasta Unkarista.

15.7.2017 11:34

Perjantai-iltana Madridissa järjestetyn IAAF World Challenge -illan moukarikisassa koettiin pelottava hetki, kun puolalaistähti Pawel Fajdekin moukari oli lähellä osua toimitsijaan.

Toimitsija seisoi jostain syystä heittosektorin sisäpuolella 80 metrin rajan tuntumassa, kun Fajdek teki viimeistä kisasuoritustaan. Toimitsija oli selin heittäjään ja moukarihäkkiin eikä havainnut Fajdekin heittoa ennen kuin se tipahti aivan viereen.

Tilanteessa oli ainekset pahaan onnettomuuteen, mutta tällä kertaa toimitsija selvisi säikähdyksellä. Fajdekin heitto lensi lukemiin 80,82, mikä oli kilpailun voittotulos.

Videon läheltä piti -tilanteesta voi katsoa täältä.

28-vuotias Pawel Fajdek on hallinnut viime vuosien moukarikisoja. Hän on voittanut lajissaan kaksi maailmanmestaruutta (2013 ja 2015) ja EM-kultaa (2016). Viime kesänä Fajdek koki valtavan pettymyksen epäonnistuttuaan pahasti Rion olympialaisten karsinnassa. Fajdek heitti tuloksen 72,00 ja karsiutui loppukilpailusta.

Puolalaisjätti hakee jälleen menestystä tämän vuoden MM-kisoista, jotka järjestetään elokuussa Lontoossa. Fajdek lähtee kisoihin ennakkosuosikkina. Hänellä on nimissään kauden kärkitulos 83,44.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?