Leo-Pekka Tähti kertoo dramaattisesta MM-finaalista: ”Olin vähän, että mitäs nyt tapahtuu” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Leo-Pekka Tähti kertoo dramaattisesta MM-finaalista: ”Olin vähän, että mitäs nyt tapahtuu”

Leo-Pekka Tähti kelasi dramaattisesta käänteestä huolimatta uransa kolmanteen MM-kultaan.

Leo-Pekka Tähti kelasi Lontoossa maailmanmestariksi vaikeuksista huolimatta.

15.7.2017 9:43

Suomen yleisurheilutähti Leo-Pekka Tähti vei perjantaina uransa kolmannen 100 metrin ratakelauksen maailmanmestaruuden. Tähti kelasi Lontoossa käydyssä parayleisurheilun MM-finaalissa ajan 13,95. Suomalainen voitti kultaa 0,12 sekunnin erolla Kiinan Liu Yangiin.

Kyseessä oli Tähden kolmas maailmanmestaruus ja kaikkiaan uran 22. mitali MM- ja EM- ja paraolympiatasolla.

– Tällä on iso merkitys. Kaikkien vaikeuksien jälkeen on iso juttu voittaa maailmanmestaruus. Toki jäi hampaankoloon, olisi voinut vaikka maailmanennätyksen tuossa pyöräyttää tai ainakin lähelle. Tärkeintä täällä on sijoitus ja maailmanmestaruus. Mikäs tässä, Tähti kommentoi suoritustaan Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Finaalin loppuhetkillä nähtiin dramaattinen tilanne. Vahvasti aloittanut Tähti johti kisaa ylivoimaisesti, mutta 70 metrin kohdalla hänen vauhtinsa hidastui. Tähti lopetti kelauksen hetkeksi, ja Yang ehti melkein rinnalle, mutta ei aivan ohi.

Syy vauhdin hyytymiseen oli kelaustuolissa ilmenneessä yllättävässä ongelmassa.

– Selkäremmistä katkesi hitsaus ja se meni poikki, selkäremmi lähti alta pois. Sieltä hävisivät yhtäkkiä kaikki tuet. Olin vähän, että mitäs nyt tapahtuu, Tähti kertoi.

When you break your racing chair and STILL win gold @LeoPekkaThti #London2017 pic.twitter.com/No3gr1R8yb— World Para Athletics (@ParaAthletics) July 14, 2017

Jos kuva ei näy, sen voi katsoa täältä.

– Onneksi se tapahtui sen verran myöhään. Pystyin tavallaan menemään pelkällä rullauksella maaliin, ja se riitti voittoon. Tuntui, että yhtäkkiä lähtee tasapaino. Hyvä, etten kaatunut. Tajusin vaan, että pitää yrittää rullata maaliin asti. Onneksi kiinalainen oli sen verran kaukana, eikä kerennyt saada minua kiinni. Aikamoinen juttu.

What a day!! Gold after exiting moments! 🇫🇮🥇#gold #third #london2017 #100m #fast #fastest #strapbroken 📸 Eero Juuti Henkilön Leo-Pekka Tähti (@leopekkatahti) jakama julkaisu 14. 07ta 2017 klo 16.49 PDT

Jos kuva ei näy, sen voi katsoa täältä.

Tähti julkaisi myöhemmin Instagram-tilillään kuvan tuolistaan finaalin jälkeen. Vieressä on kuva urheilijasta itsestään ja finaalin tuloslistasta.

– Mikä päivä!! Kultaa jännittävien hetkien jälkeen, hän kirjoitti kuvan yhteyteen.

Tähti oli syystäkin tyytyväinen kisan aloitukseensa, joka varmisti suomalaiselle MM-kullan erikoisesta episodista huolimatta.

– Alku oli aivan loistava, eka 60 metriä. Satanen on aina kiinni kiihdyttämisestä. Taas nähtiin, että se on se vahvuus. Aika hurja juttu kyllä, Tähti hämmästeli.

Tähti hakee MM-menestystä seuraavan kerran tiistaina ratakelauksen 200 metrillä.

– Nyt täytyy viedä tuoli hitsaukseen, että saadaan selkäremmi takaisin kiinni. 200 metriä on vähän mysteeri. Tuntuu, että olen ihan hyvässä kunnossa. Kysymysmerkki on se toinen satanen, miten se tulee, Tähti sanoi.

Tulokset

Parayleisurheilun MM-kilpailut, 1. päivä, Lontoo

T54, 100m, finaali (+0,3): 1) Leo-Pekka Tähti Suomi 13,95, 2) Liu Yang Kiina 14,07, 3) Kenny van Weeghel Hollanti 14,25, 4) Saichon Konjen Thaimaa 14,54, 5) Erik Hightower USA 14,62, 6) Marc Schuh Saksa 14,66, 7) Curtis Thom Kanada 14,78, 8) Tomoki Ikoma Japani 14,86.

Lähde: SUL:n tiedote

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?