Järjestäjien töppäilyt jatkuvat Puolassa – suomalainen moukarimies vietti stadionilla 5 tuntia - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Järjestäjien töppäilyt jatkuvat Puolassa – suomalainen moukarimies vietti stadionilla 5 tuntia

Alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen miesten moukarifinaalissa nähdään kolme suomalaista.

Aleksi Jaakkola loisti karsinnassa.

13.7.2017 18:51

Bydgoszczissa järjestettiin viime kesänä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut, mutta siitä huolimatta puolalaisten järjestelyt ovat ontuneet alle 23-vuotiaiden EM-kisojen avauspäivänä. Miesten moukarinheitossa nähtiin mielenkiintoinen karsinta, joka viivästyi tuntitolkulla. Syynä oli moukarihäkin suojaverkon romahtaminen kesken ensimmäisen karsintaryhmän kisaa.

– Toimitsijat olivat siirtämässä suojaverkkoa, koska vuoroon oli tulossa vasenkätinen heittäjä, suomalaislinko Aaron Kangas kertoo.

Samalla hetkellä, kun järjestäjät liikuttivat verkkoa, tuulenpuuska tarttui siihen ja osa verkosta romahti alas.

Kisa jouduttiin keskeyttämään ja heittäjät komennettiin pois stadionilta. Suomen Markus Kokkonen oli ehtinyt kiskaista ensimmäisellä yrityksellään yli karsintarajan (67,50), joten häntä kisan viivästyminen eri haitannut.

Sen sijaan toisessa karsintaryhmässä heittäneet Aleksi Jaakkola ja Aaron Kangas joutuivat panemaan suunnitelmat uusiksi.

– Olimme juuri calling roomissa, kun tuli ilmoitus, että kilpailu on keskeytetty, Kangas kertoo.

Toimitsijat antoivat urheilijoille luvan poistua kutsuhuoneesta.

– Ja sanoivat, että tulkaa tunnin päästä uudelleen.

Tuntikaan ei lopulta riittänyt, sillä A-ryhmän heittäminen pääsi jatkumaan vasta kahden tunnin tauon jälkeen. Moukaripaikalla hääri vaikka minkälaista porukkaa, mutta kesti kauan ennen kuin suojaverkko saatiin kunnostettua.

Kun karsinta lopulta pääsi jatkumaan, suomalaisten ykkösnimi Aleksi Jaakkola oli elementissään. Hän heitti avausyrityksellään 68,50, jolla hän oli koko karsinnan neljänneksi paras.

Onneksi oli eväät mukana

Kankaalla meni tiukemmalle, sillä hän epäonnistui kahdessa ensimmäisessä yrityksessään. Kolmas heitto onnistui paremmin ja lensi lukemiin 66,95, jolla irtosi finaalipaikka.

– Vaikka jouduimme odottelemaan tuntitolkulla, en antanut sen häiritä kisaani, Kangas kertoi ja sanoi varanneensa onneksi välipaloja reppuunsa.

Hän kilpaili Bydgoszczissa jo viime vuonna alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ollen yhdeksäs.

– Rinki oli silloinkin tahmea, eikä pyöriminen sujunut aluksi. Tänään oli sama homma.

Kangas saapui stadionille jo klo 9.30, ja päästi lähtemään suomalaismedian tentistä 14.20, joten nuorelle heittäjälle tuli täysi työpäivä. Moukarinheiton loppukilpailu on perjantai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?