Camilla Richardsson laskeutui vuorilta ennätyskunnossa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Camilla Richardsson laskeutui vuorilta ennätyskunnossa

Richardsson teki ennätyksensä 3 000 metrillä.

Camilla Richardsson (edessä) sijoittui Joensuun Eliittikisoissa kolmanneksi.

12.7.2017 19:32

Camilla Richardsson palasi kahden viikon korkeanpaikan leiriltään ennätyskunnossa merenpinnan tasolle. Richardsson kohensi Joensuun Eliittikisoissa 3 000 metrin ennätyksensä aikaan 9.14,35.

Ranskan Font Romeussa Pyreneiden vuoristossa kaksi viikkoa harjoitellut Richardsson, 23, paransi toukokuussa juoksemaansa ennätystä 9.15,96 vajaat kaksi sekuntia.

– Tosi hyvä fiilis. Edellinen ennätysjuoksu tuntui vaikealta, ja nyt hieman parempi vauhti tuntui jopa helpolta. Puolitoista kierrosta ennen maalia tuntui tosi hyvältä, mutta loppukirissä hyydyin silti pahasti, Richardsson kertoi.

Richardssonin kiri ei riittänyt japanilaisjuoksijoiden vauhdissa, mutta se johtui hänen mielestään vain leiriohjelmasta.

– Olen hyvässä kunnossa, mutta herkkyys ja terävyys puuttuvat vielä juoksusta, koska korkealla harjoitusvauhdit olivat niin paljon hiljaisemmat, Richardsson selitti.

Richardsson on jo valittu Lontoon MM-kisoihin 3 000 metrin estejuoksuun. Hän juoksee seuraavaksi esteet Lapinlahdella sunnuntaina ja ensi viikolla Seinäjoen Kalevan kisoissa.

– Lapinlahdella on kova kisa. Siellä tavoitteeni on oma ennätys ja 9.40:n alitus. Kalevan kisoissa juoksen vain mestaruudesta, Richardsson kertoi.

Richardsson alitti kesäkuun alussa estejuoksun MM-rajan ennätyksellään 9.41,73.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?