Antti Ruuskanen ei kilpaile Lontoon MM-kisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Antti Ruuskanen ei kilpaile Lontoon MM-kisoissa

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen ei kilpaile elokuussa yleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa.

8.7.2017 8:18 | Päivitetty 8.7.2017 9:02

Keihäänheittäjä Antti Ruuskasen suunnitelmat tällä kaudella kilpailemisesta muuttuvat. Hän ei heitä elokuussa yleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa, vaan tiedottaa keskittyvänsä viime syksynä operoidun olkapäänsä kuntouttamiseen.

Ruuskanen kävi olkapääleikkauksessa viime syyskuussa ja tiedotti jo hyvissä ajoin, että aloittaisi kilpailukautensa myöhemmin kesällä.

Kolminkertainen aikuisten arvokisamitalisti suunnitteli, että kausi voisi alkaa heinäkuussa joko Joensuun eliittikisoissa, sen jälkeen järjestettävissä Lapinlahden eliittikisoissa tai viimeistään parin viikon kuluttua Seinäjoen Kalevan kisoissa.

Taustajoukkojensa kanssa pitämänsä palaverin jälkeen hän päätti siirtää paluutaan kilpakentille.

– Totta kai hiljaisempi kausi harmittaa miestä, mutta onneksi ympärilläni on tiimi, joka auttaa näkemään asiat laajemmassa mittakaavassa, 32-vuotias Ruuskanen kertoo tiedotteessa.

Ruuskasella oli terveysongelmia myös viime vuonna ennen Rio de Janeiron olympiakisoja. Hän heitti aiemmin kesällä Amsterdamissa EM-pronssia, mutta loukkasi kilpailun aikana kylkensä ja joutui jättämään kaksi viimeistä suoritusvuoroaan väliin.

Rion olympiafinaalissa Ruuskanen oli ainoa suomalaisheittäjä ja ylsi kuudenneksi.

Vuonna 2014 Euroopan mestaruuden voittanut Ruuskanen palaa kilpailuihin korkeintaan loppukaudesta.

– Tässä iässä tavoitteet on asetettava huolella, vaikka se tarkoittaisi jopa pidempää kilpailutaukoa ja suurempaa panostamista valmisteluun ja harjoitteluun, hän perustelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?