Kovalle sprinttikesälle jatkoa – Samuli Samuelsson pinkoi ennätyssatasen Jämsänkoskella

Julkaistu:

Yleisurheilu
Samuli Samuelsson juoksi 100 metrin kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi.
Suomen kova pikajuoksukesä sai jatkoa sunnuntaina. Samuli Samuelsson pinkoi 100 metrin ennätyksensä ja kauden kotimaan tilaston kakkosajan 10,32 Jämsänkosken pikajuoksukarnevaaleilla.

Samuelsson nousi juoksullaan Suomen kaikkien aikojen tilastoissa sijalle kuusi. Samuel Purolan juoksemasta kauden kotimaisesta kärkituloksesta Samuelsson jäi vain sadasosan.

Samuelssonin 100 metrin ennätys syntyi alkuerissä ja tuulimittarin mukaan nollatuulissa. Aiempi ennätys oli 10,38. Loppukilpailun Samuelsson voitti ajalla 10,44. Kilpailussa oli vastatuulta 1,4 metriä sekunnissa.

– Vähän ihmettelen tuota alkuerien tuulilukemaa (0,0 m/s). Sallitussa tuulessa kisa kuitenkin juostiin, se oli selkeää, mutta tuuli pyöri ihmeellisesti, Samuelsson sanoi tiedotteessa.

Samuelssonin mukaan loppukilpailu oli juoksuista parempi, vaikka ajat muuta näyttivätkin.

– Finaalijuoksussa loppu pysyi paremmin koossa. Lähtö toimi molemmissa hyvin. Se on parantunut selvästi, Samuelsson sanoi.

200 metrillä hiljattain ajan 20,86 juossut Samuelsson tähtää Puolassa käytäviin 22-vuotiaiden EM-kisoihin. Sprintterin vauhtia on parantanut säiden lämpeneminen ja keväisten takareisivaivojen hellittäminen.

– Vaivat alkoivat toukokuun lopussa Teneriffan leirillä. Puolentoista viikkoon en pystynyt juoksemaan. Nyt juoksu tuntui rennolta, Samuelsson kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt