Konkarivalmentaja povaa juoksijakomeetta Samuel Purolalle huikeaa tulevaisuutta: ”Yksi harppaus, ja 10 sekuntia on alitettavissa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Konkarivalmentaja povaa juoksijakomeetta Samuel Purolalle huikeaa tulevaisuutta: ”Yksi harppaus, ja 10 sekuntia on alitettavissa”

Petteri Jouste uskoo ennätyksiä murskaavan Samuel Purolan parantavan huippuaikoja entisestään.

Odotukset ovat nousseet korkealle Samuel Purolan (vas.) huiman alkukauden jälkeen.

28.6.2017 13:29

Suomalaisen pikajuoksusensaation Samuel Purolan kauden päätavoite on 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa, jotka kilpaillaan heinäkuun loppupuolella Italiassa. Purola, 17, lähtee kilpailuihin kaksi vuotta ali-ikäisenä, mutta odotukset ovat silti korkealla.

– Mielestäni on vähättelyä puhua pelkästä finaalipaikasta. Samuel on 19-vuotiaiden tilastovertailussa 200 metrillä Euroopan toiseksi nopein ja 100 metrillä jaetulla nelossijalla, juoksuvalmentaja ja Ilta-Sanomien yleisurheiluasiantuntija Lauri Hollo sanoo.

17- ja 19-vuotiaiden SE-aikoja murskannut Purola on juossut satasen tällä kaudella aikaan 10,33. Kokenut pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste uskoo, että kesän aikana ennätys tulee vielä paranemaan.

– Näyttäisi siltä, että 100 metrillä Samuel tulee juoksemaan 10,20 ja 10,30 sekunnin väliin, Jouste ennustaa.

100 metrin Suomen ennätys on Tommi Hartosen vuonna 2001 juoksema 10,21. Jouste uskoo, että mikäli Purolan urakehitys menee nappiin, sekä 100 että 200 metrin Suomen ennätykset jäävät jossain vaiheessa historiaan.

– Lahjakkaat urheilijat kehittyvät usein harppauksittain. Mikäli hän pystyy vielä tämän kesän jälkeen ottamaan yhden harppauksen lisää, hän on niillä etäisyyksillä, että 10 sekunnin raja on oikein harjoittelemalla alitettavissa, Jouste arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?